Search

Koningspelen 2015


Evenementgegevens

  • Datum:

DSC_0799 kopie

De laatste vrijdag voor Koningsdag zijn de Koningspelen op alle basisscholen. Beginnend met een gezond ontbijt gevolgd door veel sportactiviteiten.

Taekwon-Do IN NAE DO KWAN was gevraagd om een clinic  Taewon-Do en Koreaans Kickboxen te geven tijdens de koningspelen op 24 april bij de scholen Waterwin en Hof Terwijde in de wijk Terwijde. Deze twee scholen werken nauw samen op dat gebied.

Dit jaar stond in het teken van bewegen en plezier/fun. Boosabum’s Randy en Bareld waren al vroeg bij de briefing aanwezig. Hier vertelde juf Carmen Koehorst hoe de dag er precies zou uitzien en wat de verwachting van ons als sportaanbieder was. Een leuk weetje, Juf Carmen is een fanatieke leerling van Boosabum Randy.

Wat direct opviel was dat er meerdere aanbieders met dezelfde sport en achtergrond een clinic zouden geven. Zo waren er twee Taekwondo scholen en twee Karate scholen uitgenodigd. Het nadeel van zo’n een dubbel aanbod is als er vooraf geen afstemming tussen de scholen heeft plaatsgevonden, de leerlingen wel eens dezelfde elementen zouden kunnen krijgen tijdens de clinic. Dat zou jammer zijn want dat zou wel eens ten koste gaan van het enthousiasme en inzet ze tonen.
Wij als professionele sportaanbieder proberen  altijd een goede en volledig uitgewerkte clinic te geven, ongeacht waar we ook te gast zijn!
Een clinic op basis van de Taekwon-Do tennets, waar de nodige voorbereidingen en ervaring voor nodig is om dit in begrijpbare taal aan de jonge kinderen van groep 3 en 4 over te kunnen brengen. Naast de tennets staat bij ons ook altijd het element fun sportieve dag van te maken!

Na de nodige informatie en indelingen gingen we van start. 3 maal doordraaien een clinics van ongeveer 40 minuten, met een groep van rond de 17 kinderen.
Boosabum Randy gaf zijn Korean Kickbox clinic met volle overgave, centraal hierbij stonden zoals altijd de tennets , die ook bij Taekwon-Do gelden. Het leuke was dat wij wel de enige met Koreaans Kickboxen aanwezig waren. Het viel de ouders/begeleiders direct op dat het niet zomaar Kickboxen is wat Boosabum Randy gaf, maar Koreaans Kickboxen doe met respect, doorzetten zoals de tennets ook weergeven.

Boosabum Bareld had ook een mooi programma voor Taekwon-Do voorbereidt. Zo kwamen uiteraard de Taekwondo tennets als rode draad telkens weer naar voren. De kinderen begonnen met een speciaal uitgezet parcours, waarbij pure doorzetting centraal stond. Afgewisseld met een stukje lol en fun, om vervolgens aan hun onbedwingbare geest te werken. Vooraf had Boosabum verteld dat ze aan het eind van de clinic in staat zouden zijn om een (breek)plankje door te trappen. Iets wat de kinderen op dat moment nog maar moeilijk konden bevatten. Een plank… doorbreken..dat kan toch niet.. Uiteindelijk zou het dus een overwinning worden op hun zelf.

Om de breektest met goed resultaat te kunnen afleggen, moesten ze natuurlijk wel eerst de juiste traptechnieken leren. Dit konden ze onder begeleiding d.m.v. trapkussens oefenen. Ook werd er stilgestaan bij pesten. Iets wat helaas nog steeds te vaak voorkomt op de scholen en een mondiaal probleem is. Het pesten wordt of is soms ook fysiek. Elke school heeft tegenwoordig wel een speciaal protocol tegen pesten, maar hoe kom je bij de juf of meester als je door een of meerdere personen vastgepakt wordt? Taekwon-Do is jezelf kunnen verdedigen en jezelf in “veiligheid” te brengen.
Na het afronden van de clinic , waarbij stuk voor stuk elke leerling zichzelf heeft overtroffen ontving een officiële oorkonde van deelname. Een blijvend iets voor boven hun bed!

Ook de ouders/begeleiders zie de groepen van onderdeel naar onderdeel brachten en hand en spandiensten verleende ontvingen van de boosabums een klein blijvend presentje.

Al met al een geslaagde dag, opgewekte kinderen en tevreden scholen( opdrachtgevers) is uiteindelijk het doel geslaagd.

Volgend jaar zijn we er weer bij!

Taekwon,
Boosabums Randy en Bareld