Als: Sport, Zelfverdediging, Manier van leven, Sociale ontwikkeling. info@itf-taekwondo.nl Tel. 06 54277369

Wij mogen starten met alle groepen alleen buiten bij de locaties. De leraren geven via whatsapp groepen alle info. Graag de algemeen bekende RIVM maatregelen in acht nemen. 1) Handen wassen en thuis omkleden, TKD pak aantrekken, trainingsjasje gezien het weer. 2) bij verkoudheidsklachten natuurlijk thuis blijven 3) van te voren naar toilet 4) ten alle tijden de 1,5m afstand aanhouden 5) handdoek en bidon meenemen 6) eventueel papieren zakdoeken . Alle online lessen komen hierbij te vervallen.

Nieuw: ITF Harmony Taekwon-Do voor 50j+ Iedere maandag 17.30u op locatie Springweg 184 Utrecht

Nieuws

Allereerste Online Landelijke Technische Cursus 24-05-2020

Op zondag 24 mei 2020 is de allereerste Online Landelijke Technische Cursus (OLTC) in de geschiedenis van I.T.F. Nederland gehouden. De training werd gegeven door Sahyun Willy van de Mortel en Sabum Wouter Meijer. Onze club Taekwon-Do IN NAE DO KWAN werd ruim vertegenwoordigd door de Boosabum Bareld, Fleur, leden Jack, Nadia, Winnie, Tim, Kayden, Jeroen en Tji-Way.

Voorafgaand aan deze training werd er studiemateriaal doorgestuurd en deze diende vooraf te worden bestudeerd door de leden. Ook moest iedere deelnemer een vraag van tevoren doorsturen over de tuls die werden behandeld. Dit was een voorwaarde om een aantekening te verdienen. De meeste van ons hebben deze aantekening al, maar het is altijd fijn om jezelf bij te laten praten over de laatste technieken door de Landelijke Technische Commissie.

In de cursus werden de drie hoogste tuls behandeld, te weten Toi Gye, Hwa Rang, Chong Moo. Voor de 1e dan, Kwang Gae, Po Eun en  Gae Baek. De tuls werden in stukjes gelopen nadat ze eerst werden voorgedaan door Sahyun Willy en Sabum Wouter. En nadat een tul helemaal behandeld was, liepen we deze nog 1 keer in zijn geheel door. Tijdens de behandeling konden mensen vragen stellen waardoor er interactie was. De tijd vloog voorbij, zodanig dat we na 45 minuten pas 1 tul hadden behandeld. Wat dat aangaat zat iedereen er goed in.

Ten aanzien van de vragen die ingediend waren door ons, deze waren in de meeste gevallen al beantwoord tijdens de behandeling van de tuls. De vragen die over bleven, werden na de behandeling van de tuls behandeld.

Hoewel deze online training het echte contact in de zaal niet vervangt, was dit een leerzame training en ook de beste oplossing om bij te blijven in het Corona tijdperk!

Groeten Tji-Way

Wedstrijdtraining lekker buiten

De geplande wedstrijdtraining van ons team vond gisteren 17 mei lekker buiten plaats in de zon op onze eigen locatie op de Ambachtsweg.

Eerst werden de leden die meegedaan hadden met de eerste online wedstrijd van Master Vones in het zonnetje gezet met de behaalde plaatsen.
Fleur, Kayden, Maddox, Lucas eerst plaats
Rodi, Illias, derde plaats . Iedereen evenals Kenya en Silke zijn een mooie ervaring rijker, het digitaal opnemen van de tuls, opsturen, beoordelen . Als club zijn wij als vierde geëindigd met dank aan  Sabum Randy en scheidsrechter Jeroen.

Hierna nav de online wedstrijd gewerkt aan expressie en kracht en samen de technieken gewerkt. Het sparren stond in het teken van bewegen, reageren en weer werken aan het sparringsgevoel.

Buitentrainingen Taekwon-Do IN NAE DO KWAN

Het gaat goed met onze buitentrainingen, zowel de leraren als leden zijn blij om iedereen weer te zien en lekker bezig te zijn met elkaar.

Wel worden wij constant gecontroleerd door handhaving. Normaal komen ze nooit langs op onze locatie op de Ambachtsweg , maar afgelopen week wel vier keer, idem op de Springweg.

Doordat wij vanaf 11 mei mogen starten met alle groepen buiten lesgeven, inclusief de volwassenen, de noodverordening die ook vandaag is gepubliceerd laat dat nu ook toe, zijn alle online lessen niet meer nodig. Zowel van ITF Ned online als onze eigen zoom lessen.

Sabum Randy en Boosabum Fleur hebben een interview gegeven en de lessen van hun scoren heel hoog bij het overzicht. https://www.facebook.com/groups/235877304479911/  

https://www.itf-nederland.nl/wp-content/uploads/2020/05/Interview-met-de-helden-van-ITF-Nederland-Online-Trainingen.pdf 

Start buitentrainingen Taekwon-Do IN NAE DO KWAN

Gezien de versoepeling van de maatregelen zijn wij begonnen met lessen voor de jeugd buiten op locaties waar het mag van de gemeente. Gemeente Amersfoort mag het op het schoolplein (sabum Wouter) en in Utrecht op privé terrein . Dus maar op de parkeerplaatsen van onze eigen locatie( Sabum Randy, Boosabum Fleur en Jeroen). Voor de andere locaties mag het alleen op buitensportaccomodaties waarbij hun eigen teams voorrang hebben en wij komen als gast er bijna niet tussen. Een hele uitdaging dus om dat voor elkaar te krijgen.

Nu nog even afwachten hoe de verschillende gemeentes omgaan met de nieuwe versoepeling van de regels nav de persconferentie van gisteren 6 mei.

Lessen starten weer buiten

Ondanks dat wij vanaf 29 april mochten starten met de lessen voor de jeugd, heeft elke gemeente zo zijn eigen regelgeving. In Utrecht mogen wij alleen maar op een gemeentelijke buitensportaccommodatie sporten en niet op een schoolplein/voetbalkooi/grasveld die dicht bij de gymzaal ligt. De gemeente is bang dat ze de “groepsvorming” niet kunnen handhaven vandaar graag geconcentreerd . Maar wij als binnensportclub moeten zelf afspraken zien te maken als er überhaupt een buitensprtaccommodatie in de buurt is. Daarbij gaan de jeugdteams van voetbal, korfbal, hockey etc gaan voor ook omdat ze als teamsport ook een te kort hebben aan ruimte. Verder moet ze net ruimte hebben op de trainingsdagen en uren van ons.

Maw het is nog een uitdaging, want op locatie Ambachtsweg en Springweg is er geen buitensportaccommodatie in de buurt en wij moeten juist voorkomen dat er niet teveel heen en weer gereisd met worden??????
Gelukkig kon Sabum Mohamed met Boosabum Nadia wel in Woerden starten, daar heeft de gemeente aangegeven volgens het protocol van NOC*NSF en herkenbaar. Waarbij ze het juist toejuichen dat wij weer gaan bewegen en dat ook niet leden mee mogen doen waarbij ze een actieve rol in gaan spelen.

Graag jullie eigen whatsapp groep in de gaten houden. Zodra er iets verandert zal het doorgegeven worden. Maar wij gaan online door via:
– ITF Ned online https://www.facebook.com/groups/235877304479911/
– onze eigen Zoom trainingen.https://zoom.us/j/8673241895?pwd=bGhlM01SSlJFZHMxN3E1QWdvOFgrQT09 
Meeting ID: 867 324 1895

ITF Nederland en corona

Gisterenavond 30april, was er een bijeenkomst met de leden van ITF Nederland online. Een primeur in deze moeilijke tijd. Het was weer goed om elkaar te zien en te spreken al was het via de pc. 

Onze voorzitter gaf een update van de digitale wereldvergadering van onze ITF waarbij de overgang van het nieuwe bestuur werd besproken en alle commissies even een update gaven. ITF houdt alles nauwlettend  in de gaten tav het wel/niet doorgaan van internationale evenementen zoals de aankomende World Cup in Slovenia.

Verder hoe gaan wij als club nu om met deze tijd en de versoepeling van het lesgeven aan de jeugd buiten, dat qua protocol.