Als: Sport, Zelfverdediging, Manier van leven, Sociale ontwikkeling. info@itf-taekwondo.nl Tel. 06 54277369

Voorjaarsvakantie 23 feb- 1 maart. Examens in de week van 23 maart.

Nieuw: ITF Harmony Taekwon-Do voor 50+ Iedere donderdag 10.00 uur op onze eigen locatie aan de Ambachtsweg 50

Nieuws

Open Valkenswaardse Kampioenschappen 19 jan.2020

Open Valkenswaardse Kampioenschappen 2020

Na een tijdje eruit te zijn geweest, werd er sinds dit jaar weer de open Valkenswaardse Kampioenschappen gehouden. Een toernooi dat al heel lang bestaat, georganiseerd door Henny van Zon, waar vroeger ook zelfs diverse Sabums van ons hebben gevochten.

Taekwon-Do IN NAE DO KWAN  was aanwezig met 13 leden van het wedstrijdteam, begeleidt door de coaches Sabum Mohamed, Sabum Randy en Clyde. Als scheidsrechters waren deze keer mee Rob Hekkers en Winnie Kong.

Het toernooi werd bezocht door 230 deelnemers van diverse scholen uit Nederland, Duitsland en Belgie.

Doordat het toernooi werd georganiseerd door een andere bond, was het wel te merken dat de leden van onze ITF bond behoorlijk in het nadeel waren, wat betekende dat onze leden extra hun best moesten doen voor de prijzen en dat hebben ze allemaal zeer zeker gedaan.

De uitslagen zijn als volgt:

Kenya Lingers:              3e met tuls Kenya moest helaas opgeven voor het sparren ivm met buikpijn.
Sara Diba:                    1e met tuls en 3e met sparren

Lucas Slager:                1e met tuls

Ilias Karatzias:              2e met tuls en 2e met sparren

Kayden Lingers:            2e met tuls en 1e met sparren

Quinayah Tentua:         3e met tuls en 1e met sparren

Fleur Faasen:                2e met tuls en 2e met sparren

Noah Vecht:                 3e met sparren

Ceylin Eren:                  2e met sparren

Rodi Khemai:                3e met sparren

Simon Hekkers:            1e met sparren

Maddox van Santen:     3e met sparren

In totaal wisten we 5x goud, 6x zilver en 6x brons te bemachtigen. Een fijne prestatie voor het eerste toernooi van 2020.

Nu op naar de Open Dutch aankomend weekend

 

 

 

 

 

 

EHBO AED Fysio-Fit Utrecht/Taekwon-Do IN NAE DO KWAN

Afgelopen zaterdag 18 jan.2020 was er een EHBO, reanimatie en AED dag georganiseerd door Boosabum Liesbeth voor de fysiotherapeuten  van Fysio-Fit Utrecht en aangezien Saseong James en Boosabum Liesbeth daar ook deel van maken hebben ze wederom hun vaardigheden mogen oefenen. Ze zijn beiden geslaagd waarbij dmv een tablet gekeken werd hun ritme van het reanimeren, hoe ver er naar beneden gedrukt werd en hoe effectief de twee beademingen waren.

Scheidsrechtercursus ITF Nederland -Taekwon-Do IN NAE DO KWAN

Afgelopen zondag was er weer tijd voor een scheidsrechterscursus in Vianen. Deze werd door de Wedstrijd en Scheidsrechters Commissie (WSC) gegeven.

Abbas, Boosabum Chris (licentie D) en Jeroen (licentie C) waren er namens Taekwon-Do IN NAE DO KWAN erbij.
 
De dag was verdeeld in twee delen. Eerste deel was theorie en werden de E-learning video’s voor het eerst gedeeld. Door middel van deze video’s is het ook mogelijk om dit thuis te beoefenen. Er werden verschillende onderdelen uitgelegd, zoals het geven van punten, kleding, correcte zitpositie en veel meer. Een van de belangrijke punten was de SVH KERS (ezelsbruggetje gemaakt). Dat zijn de 7 punten waar de scheidsrechters tijdens de tul wedstrijden op moeten beoordelen.
Stand
Voorbereiding
Hoogte
Kracht
Eindstand
Ritme
Sinewave
 
Tweede deel van het dag was praktijk. Hier moesten de D en C cursisten in hun dobok en de B cursisten in hun scheidsrechtersuniform. Als D en C cursisten moesten wij eerst de tuls beoordelen door middel van klikkers en daarna met tablets. Dit werd een paar keer gerouleerd tot iedereen alle posities had gehad. Het is toch best lastig om op alle punten te letten en de score nog goed bijhouden.
Na het beoordelen en oefenen van tul werd er aandacht besteed aan het sparren. Hierbij werd er punten gegeven tijdens het sparren. B cursisten dienden als mat en als jury achter de tafel de wedstrijd te begeleiden en D cursisten gingen sparren en als hoekscheidsrechter punten bijhouden. C cursisten hebben in de middag uitgebreid aandacht besteed aan tuls en daarnaast aan Gyokpa (breektechnieken) en Tukgi (special techniques).
 

Het was een lange dag met veel nieuwe informatie om de als scheidsrechter goed de wedstrijden voor te bereiden en te leiden. Er werd genoeg tijd besteed om de theorie goed in praktijk te beoefenen. En nu op naar de toernooien om deze vaardigheden toe te passen.

Taekwon. Abbas

Brede School Overvecht bijeenkomst

Wij geven als club naast les aan onze 11 reguliere locaties , ook les aan de 12 basisscholen in Overvecht om naast kinderen aan het bewegen te krijgen ook hun talent te ontwikkelen door ze in aanraking te laten komen met allerlei sporten, muziek, circus, media en natuur en techniek. Met als doel ze te laten aansluiten bij de club.

Als club doen wij het al jarenlang, 10 lessen binnenschools en aan dan aansluitend 5 lessen voor diegene die zich verder willen ontwikkelen . Twee keer per jaar wordt er dan een bijeenkomst georganiseerd waarbij de voortgang geƫvalueerd wordt, veranderingen en afspraken kunnen worden gemaakt. Sabum Randy geeft de lessen .

Wedstrijdtraining en Team Tul EK junioren dames

Afgelopen zondag 12 jan. was er wederom de maandelijkse training van onze eigen wedstrijdgroep inclusief de EK gangers. Dat ter voorbereiding op de Open Valkenwaardse 19 jan. en Open Dutch 25 jan. Focus bij het onderdeel tuls; op welke wijze kan je gebruik maken van de expertise van je teamleden op je eigen locatie.

Bij het sparren, het bewegen en daarna reageren op je tegenstander. De training werd afgesloten met de conditietest voor de EK gangers:
Boosabum Chris, Simon, Quinayah, Fleur en Ana. Maar natuurlijk deden de andere wedstrijdleden daar aan mee.

De junioren dames Boosabum Fleur en Quinayah moesten samen met Sabum Randy door naar Team Tul training voor het EK in Bratislava.
Doordat elke teamlid (zes) op haar eigen manier een tul loopt moet er samen gekeken worden hoe maken wij er een eenheid van en daarna welk choreografie patroon gaan wij daarbij lopen. Dus zal er nog veel met elkaar getraind moeten worden.

Voormalig scout FC Utrecht traint bij Taekwon-Do IN NAE DO KWAN ,ITF Harmony

 

Voormalig FC Utrecht scout traint nu ook bij Taekwon-Do IN NAE DO KWAN, ITF Harmony

  Sport Var.