Search

HOLLAND CUP 1 juni 2024 Taekwon-Do IN NAE DO KWAN

Afgelopen zaterdag werd de 2024 editie van de Holland cup gehouden in Pijnacker. Dit toernooi wordt jaarlijks georganiseerd door Sportschool Tim Kool en deze keer was het een speciale editie, aangezien dit het eerste deel van het toernooi is waarbij je een speciale grote medaille kan verdienen.Deze grote medaille ontstaat doordat je de medailles van 2024, 2025 en 2026 aan elkaar vastmaakt.

De zaal was dan ook mooi ingericht met feestelijke oranje ballonen op elk veld, een 360graden cam en een leuke Photobooth waarbij je de hele dag foto’s van jezelf en met anderen kon maken.Daarnaast was er nog een powertest machine waarbij je kon testen hoe hard je slaat of schopt.Het toernooi werd bezocht door 441 deelnemers uit, 52 clubs.

Het team van onze club deed mee met 22 leden. Dit waren: Aslinur, Boris, Ellae Noor, Ilias, Lara, Layane, Marcus, Miles, Quinten, Rosanna, Ryan, Sam, Sky, Boosabums Deena, Fleur, Gideon, Jazzlynn, Kayden, Kenya  Maksym, Myrthe en Silke.

Als coaches waren Sabum Randy en Boosabums Jonathan, Nathan en Clyde mee. Daarnaast waren als scheidsrechters Boosabums Audrey, Sylvester ,Jeroen mee en Abbas.

Het was een beetje een speciale dag want dit was het laatste toernooi bij onze club van Sam, Quinten, Rosanna en Boosabum Gideon. Sam nu volledig focussen op voetbal, maar wie weet wat de toekomst brengt.  Boosabum Gideon gaat studeren in Groningen en zal gaan trainen in Groningen bij Sahyun Stephen Tapilatu. Rosanna en Quinten gaan emigreren naar Curaçao. Daarnaast was het de verjaardag van Deena die 18 was geworden.

Het toernooi begon met de Cjon Ji challenge. Hierbij liepen alle lage banders zo goed mogelijk de Chon Ji tul en dan bleef er maar 1 winnaar over. Na vele mensen Chon Ji te zien lopen was het onze Sky gelukt om de beste in haar poule te worden en won goud.

Aslinur is enorm aan het groeien en zij won bij het sparren een zilveren medaille.

Boris haalde deze keer ook net geen prijs

Ellae Noor viel deze keer helaas buiten de prijzen, maar wordt ook keer op keer beter.

Ilias vocht sterk en haalde een vediende gouden medaille.

Lara haalde een mooie bronzen medaille bij de tuls.

Layane viel ook deze keer net buiten de prijzen maar gaat net als haar zusje steeds meer groeien in haar technieken.

Marcus gaf zijn alles maar viel helaas buiten de prijzen.

Miles pakte een mooie zilveren medaille bij de tuls en bij het sparren haalde hij ook nog eens een bronzen medaille.

Quinten haalde deze keer ook geen prijs helaas.

Zus Rosanna sloot haar wedstrijd carrière bij onze club wel af met een verdiende gouden medaille bij het sparren.

Ryan vocht heel sterk en werd 1ste dus een mooie gouden medaille voor hem.

Sam sloot zijn laatste toernooi af met een zeer verdiende gouden medaille door met spectaculaire technieken te winnen van zijn tegenstanders.

Sky haalde naast haar goud voor Chon Ji ook nog eens een mooie bronzen medaille voor de tuls.

Boosabum Deena won een mooie gouden medaille bij de tuls en bij het sparren flikte ze het om te winnen tegen een heuse topper uit de Taekwon-Do wereld. Deze vechtster uit de UK is meervoudig kampioen en oud Wereldkampioen dus dit was een mooie prestatie voor de eerste keer in de senioren poule. Een beter verjaardagscadeau kon ze niet krijgen.

Boosabum Fleur viel op de 4e plaats net buiten de prijzen met de tuls maar met sparren won ze een mooie zilveren medaille.

Boosabum Gideon vocht ook voor het eerst in de senioren poule. Het was even wennen voor hem aangezien het net iets anders als bij de junioren is. Gideon kwam even niet in zijn spel maar maakte toch mooie punten en won zo wel zijn wedstrijden. In zijn laatste wedstrijd dachten wij dat hij ook gewonnen had door een mooie hoofdtreffer en een lichaamstreffer, maar helaas ging de winst naar de tegenstander. Een mooie zilveren medaille voor hem.

Boosabum Jazzlynn liep haar tuls heel mooi en wordt ook steeds beter in haar vorm. Ze won een aantal van haar partijen maar haalde net niet genoeg punten voor een prijs. 

Boosabum Silke vocht erg knap in haar sparringswedstrijden. Met goeie trappen wist ze een mooie gouden medaille te halen.

Boosabum Kayden vocht ook voor het eerst in de senioren poule. Hij was bij zwaardere mannen ingedeeld omdat in zijn poule alles was samengevoegd met een zwaardere categorie. Het bleek geen probleem te zijn en Kayden versloeg iedereen met goede partijen. Een verdiende gouden medaille voor onze Europees kampioen. Daarnaast haalde hij ook nog eens Goud bij de tuls.

Boosabum Kenya, onze wereldkampioen, was te sterk voor haar poule. Ze versloeg iedereen en won een gouden medaille.

Boosabum Maksym deed voor het eerst mee. Na gevlucht te zijn met zijn familie uit Oekraine, traint hij al een tijd bij ons en wilde hij graag wedstrijden doen. Hij komt zelf van de WT Taekwondo en traint nu volledig ITF Taekwon-Do bij ons. Het was even wennen aan het systeem maar hij vocht knap tegen een veel langere tegenstander. Helaas verloor hij maar een mooie zilveren medaille voor hem.

Boosabum Myrthe, onze Europees kampioen, liep haar tuls mooi maar haalde net niet genoeg punten voor het goud. Wel een mooie zilveren medaille voor haar. Bij het sparren vocht ze goed maar door een aparte puntentelling, ging het goud haar voorbij en won ze een zilveren medaille.

Door de goede prestaties van onze leden is het weer gelukt om op de 1ste plaats te eindigen van de ranking met 11 goud, 7 zilver en 3 brons. Alweer mooie foto’s fam Ter Burg.

Taekwon.

Screenshot