Search

Martial Arts tentoonstelling Wereld Museum Amsterdam Taekwon-Do IN NAE DO KWAN

Sabum Randy en Saseong James waren op uitnodiging naar de opening van het eerste Martial Arts tentoonstelling . Het mooie van deze tentoonstelling is dat je veel bekende ( WT Taekwon-Do, Kickboksen, Kung Fu etc) maar ook onbekende vechtsporten langs ziet komen. Je kan jezelf uitdagen door een stair down battle aan te gaan, stoten tegen flaps en bokszak en snelheid competitie in de ring.

Mooi was te zien dat ze ook veel aandacht besteden aan met mentale gedeelte en natuurlijk mag Bruce Lee niet ontbreken met veel gezegden. Net als onze eigen tenets en eed.

Een martial artist gaat steeds weer het gevecht aan – in de eerste plaats met zichzelf. Met als doel persoonlijke groei, zowel fysiek als spiritueel. Martial arts bereiden je voor op de klappen die het leven kan uitdelen. Ze helpen omgaan met geweld, maar ook met stress en onzekerheid.

Bij deze opening waren er ook verschillende demo’s, Wt Taekwon-Do waarbij de openings act door een dance groep echt goed was.https://amsterdam.wereldmuseum.nl/nl/zien-en-doen/tentoonstellingen/martial-arts