Search

Barada Camp 10-12 mei 2024

Elk jaar word er in Rogla, Slovenië een geweldig trainingskamp georganiseerd door Master Tomaz Barada en Sabum Bianca Barada/Tapilatu. Zo ook weer dit jaar. 

Het unieke van dit kamp is dat het bestaat uit diverse sporten, gegeven door toptrainers en atleten vanuit de martial arts wereld. Er waren toppers van het ITF Taekwon-Do, het WAKO Kickboksen pointfight, Kicklight en K1, Boksen, en MMA. Daarnaast was er ook vrouwen Kickboksen Aerokickboxing / Bianboxen en stretching classes.

Het kamp is toegankelijk voor iedereen. Van beginners tot en met de top van de wereld. En hoe gaaf is het als je als beginneling gewoon tegen wereldtoppers mag staan om te trainen of te sparren.

Sabum Randy gaat al sinds 2015 met Boosabum Jonathan en Kayden en Clyde naar dit kamp toe. Dit jaar gingen we met een enorm grote groep leden van onze club. Naast eerdergenoemde personen waren nu ook aanwezig: Boosabums Jeroen, Nathan, Kenya, Gideon, Silke, Deena, Jazzlynn, Myrthe, Gabriel en Koen. Daarnaast Taekwon-Doins Ilias, Zoë, Maksim, Lana, Syb, Dounya, Kiona, Lennart en Kickboksers Olaf, Jesse en Rodney en als support Mama Irini.

Boosabum Jeroen en Nathan gingen vliegen met Gideon en Silke. En Zoë vloog uit Spanje naar het kamp toe.

Irini en Ilias gingen met hun auto net als Boosabum Myrthe en de anderen gingen met 2 gehuurde busjes ernaartoe.

Sabum Randy en Clyde bestuurden om en om de eerste bus en Boosabum Jonathan en Olaf de tweede bus.

Donderdag vertrok dit gezelschap om 19.30 vanaf onze dojang in Maarssen en na een rit van bijna 14 uren kwamen ze aan in het hotel in Rogla. Hier werden we opgewacht door Bianca Tapilatu en konden we naar de hotelkamers om even te rusten. De rest van het gezelschap was ondertussen ook aangekomen en konden we klaarmaken voor de eerste trainingen. 

Uniek was deze keer, dat we ook les kregen van de (ITF)wereldwijd bekende Grandmaster Wim Bos.

Hij liet ons even zien en hielp ons eraan herinneren dat als je maar genoeg discipline hebt, je makkelijk gezond en flexibel kan blijven als je maar juist traint en goed voor jezelf zorgt. En wat geweldig om te zien hoe hij op 71 jarige leeftijd nog zo mooi kan trappen en bewegen en enorm flexibel is en dat maar weinig sporters in de zaal dit konden na doen.

Na 5 uren training van toppers als Masters Tomaz Barada, Stephen Tapilatu en Stephen Ryan, meervoudig wereldkampioen Elijah Everill, wereldkampioen en beste Sloveense bokser ooit, Dejan Zavec was de dag voorbij en konden we naar het avond diner.

Zaterdag was het een lange en leerzame dag met 11 uren aan diverse trainingen waarbij ook nog de traditionele groepsfoto met alle +/- 400 deelnemers werd gemaakt. In de avond was het even feesttijd. De dresscode was Back to School dus iedereen mocht zijn leukste kloffie aantrekken en kon er gefeest worden.

Zondag was de laatste dag. Een aantal deden nog wat trainingen in de ochtend mee en anderen gingen al weg naar huis. Waarbij degenen in de busjes een enorme pech hadden. Door files en een heftig auto ongeluk in Duitsland hadden ze in totaal een vertraging van 8 uren en kwam dus ipv half 1 in de nacht, pas half 9 in de ochtend aan.

Ondanks dat hebben we van iedereen gehoord dat ze volgend jaar weer heel graag gaan. Dussss….wie is de volgende die met ons meegaat? 

Taekwon!