Search

Gratis Open dagen 2-9 april op al onze locaties Vuist tegen Discriminiatie Taekwon-Do IN NAE DO KWAN

Onze sport Taekwon-Do als pedagogisch instrument gebruiken.

Het project Vuist tegen discriminatie is een twee jaar geleden https://itf-taekwondo.nl/2024/01/02/open-dagen-15-jan-2024-vuist-tegen-discriminatie/ gestart en ook dit jaar komt er een vervolg waarbij de 7 deelnemenden clubs open dagen hebben ism de Gemeente Utrecht en NIVM 
Wanneer: Gratis proeflessen in de week van 2-9 april 2024 op al onze locaties.Het doel is om de potentie van vechtsport als sociaal bindmiddel in te zetten voor de stad en tegelijkertijd een gezamenlijke ‘vuist’ te maken tegen discriminatie.
Dit is de kans om vriendjes/vriendinnetjes, familie kennis te laten maken met onze club dmv een gratis proefles te volgen en/of bij een van de deelnemende clubs.
Zie de link https://itftaekwondo-site.e-captain.nl/files/flyer-opendeurdagen-april-2024.pdf

Als we de jeugd zonder vooroordelen op willen laten groeien om uitsluiting en discriminatie tegen te gaan, is het van belang dat wij als leraren en ouders hier expliciet aan werken. Op onze club vinden wij het belangrijk dat de jeugd in staat is om zich in te kunnen leven en te kunnen verplaatsen in elkaar. Ook is het belangrijk dat de ze met verschillende achtergronden tijdens het omgaan met elkaar de onderlinge verschillen niet als tegenstelling gebruiken, maar dat ze de kracht van deze verschillen inzien en benutten.Vandaar ook onze tenets en eed.Op de club moeten onze leden zich veilig voelen om hun zelf te zijn en zich te kunnen uiten en vooral plezier hebben.