Search

Open Duitse kampioenschappen 23 maart 2024 Taekwon-Do IN NAE DO KWAN

Zaterdag 23 maart werd er in Duitsland, in het plaatsje Monheim de open Duitse kampioenschappen gehouden. Dit toernooi wordt elk jaar georganiseerd door Grandmaster Harry Vones en zijn team.

Taekwon-Do IN NAE DO KWAN is de laatste jaren altijd aanwezig, mede ook door de goede band die we hebben met GM Vones.Van ons wedstrijdteam waren deze keer aanwezig: Ellae Noor, Layane, Marcus, Miles, Quinten, Rosanna, aspirant lid Sky, Boosabums Deena, Gabriel, Gideon, Jazzlynn, Kayden, Kenya, Koen, Myrthe en Silke. De coaches waren Sabum Randy, en Boosabum Nathan en Clyde. Onze scheidsrechter was deze keer Sabum Mohamed.

De meesten vetrokken vroeg in de ochtend naar Duitsland en een aantal hadden hotels geboekt om zo wat rustiger aan te kunnen doen voor het toernooi.Het was een andere zaal dan de voorgaande jaren, maar deze keer wel met een mooie opwarm zaal, zodat iedereen zichzelf goed kon opwarmen.

Er werd gestreden op vijf velden in de onderdelen tuls, team tuls en sparring.

De uitslagen zijn als volgt:

Ellae Noor:       Ellae was al een aantal dagen ziek en was nu ook nog niet beter, maar ze wilde koste wat het kost meedoen. En wat een doorzettingsvermogen heeft zij. Bij de tuls won ze van iedereen en werd ze 1ste.  Dit gaf wel de vermoeiing bij het sparren en daardoor kwam ze daar niet zo lekker in haar spel, waardoor ze verloor.

Layane:            Grote zus Layane was bij de tuls helaas niet in de prijzen gevallen maar bij het sparren was ze uitmuntend. Ze vocht heel sterk en won van iedereen en haalde een verdiende 1ste plaats.

Marcus:            Marcus vocht erg goed en vocht zich naar de finale. Hierin trof hij een wat sterkere tegenstander en Marcus kwam hier wat te kort, waardoor hij verloor. Wel een mooie 2e plaats voor hem. Bij de Tuls haalde hij ook nog eens een 3e plaats.

Miles:               Bij de tuls liep het wat minder dan we dachten en verloor hij zijn partij. Maar bij het sparren was hij gebrand om zijn revanche te nemen. En hoe! Hoe versloeg iedereen met geweldige snelle en strakke technieken en won alle partijen en dus een dik verdiende 1ste plaats.

Quinten:           Quinten kwam net wat te kort bij de tuls en haalde helaas geen prijs hier. Maar bij het sparren was het een ander verhaal en vocht zich naar de finale. Hier verloor hij helaas maar wel een mooie 2e plaats voor hem.

Rosanna:          Rosanna gaat steeds meer vooruit en als zij in zichzelf leert geloven gaat ze ook echt sterk worden. Bij het sparren werd ze dan ook de 1ste van haar poule.

Sky:                  Voor Sky was het haar eerste toernooi en ook meteen een internationaal toernooi. En dat is heel dapper van haar. Ze was erg zenuwachtig maar liet dit niet zien in haar tul partij en ze liep zo goed mogelijk. De spanning zag je wel en hierdoor verloor ze net haar partij. Maar dat gaat goedkomen in de toekomst.

Deena, Jazzlynn en Silke:           Deena, Jazzlynn en Silke zaten samen in de poule met de tuls. Alle drie de meiden liepen sterk en kwamen elkaar dus tegen in de halve finale en de finale. Silke  haalde een 3e plaats, waarbij Deena en Jazzlynn tegen elkaar moesten. Met een spannende score werd Deena 1ste en Jazzlynn 2e. Silke en Deena zaten ook nog met elkaar bij het sparren. De meiden versloegen de Duitse tegenstandsters om zo elkaar te treffen in de finale. Na een spannende partij waarbij Silke netjes voorstond, wist Deena aan het einde de score om te draaien en zo 1ste te worden en Silke 2e.

Gabriel:            Gabriel loopt steeds beter tuls en dat was te zien. Hij haalde het tot te halve finale en dus een 3e plaats voor hem. Bij het sparren was een enorme groei te zien. Hij vocht heel goed en versloeg al zijn tegenstanders en dus een verdiende 1ste plaats voor hem.

Gideon en Koen:           Gideon en Koen zaten samen in de poule. Beide heren waren veel te sterk voor de Duitse tegenstanders en ze vochten zich door naar de finale. Hier was het een mooie partij waarbij Gideon de partij meer naar zich toe trok en dus 1ste werd. Koen een mooie 2e plaats.

Kayden:                        Kayden liep sterk tuls en drong door tot de finale. Helaas verloor hij hier en werd 2e. Bij het sparren gaf hij een showtje weg door allerlei gesprongen en draai trappen te geven waar zijn tegenstanders geen antwoord op hadden en hij won hier de 1ste plaats.

Kenya:                         Kenya was te sterk voor haar poule want ze werd bij lagere banders gezet omdat er niet genoeg tegenstanders waren. Hier overtrof ze haar tegenstandsters en werd 1ste.

Myrthe:                       Myrthe liep bij de tuls tot de finale maar helaas verloor ze hier en haalde een mooie 2e plaats. Bij het sparren was ze niet te verslaan en werd verdiend 1e.

De trainers en coaches mogen weer trots zijn, want met 11 goud, 7 zilver en 3 bronzen medailles zijn we geëindigd op de 2e plek van de ranking van de 48 scholen die meededen.