Search

The Warrior Open 9 maart 2024 Taekwon-Do IN NAE DO KWAN

Op vrijdag 8 maart vertrok een klein groepje zwarte banders naar het bruisende Londen. Boosabum Silke, Tessa, Jazzlynn, Gideon, Koen en Kayden waren erbij, samen met coaches Boosabum Jeroen, Nathan en Clyde. We hadden geluk met een vroege vlucht, zodat we ons goed konden voorbereiden.

Bij aankomst stilden we eerst onze honger en deden we een lichte training om scherp te blijven. Gelukkig konden we die avond nog wegen, zodat we de volgende dag niet al te vroeg in de zaal hoefden te zijn. Gelukkig was iedereen op gewicht. Na het wegen hielpen we Master Da Silva met opbouwen en gingen we samen lekker eten. Daarna was het vroeg naar bed, klaar voor wat de volgende dag zou brengen.

Toen we aankwamen bij de Warrior Open, kregen we te horen dat vanwege de grote hoeveelheid inschrijvingen er veranderingen waren in het wedstrijdprogramma. In plaats van twee keer tuls lopen, moesten we het helaas met één keer doen. Ook moesten we in plaats van twee keer twee minuten sparren, het nu doen met één keer twee minuten. Dus moesten we onze hele voorbereiding aanpassen.

Ervaringen van de deelnemers:

Jazzlynn
Ik heb een heel leuk weekend gehad in London met het team.Mijn wedstrijden gingen goed en ik vond het fijn dat ik nog een internationale wedstrijd kon meepakken vlak voor het Europees kampioenschappen in Polen. Ik had een grote poule en ik heb veel partijen mogen lopen. Ik heb veel gewonnen en helaas heb ik net geen prijs behaald. Ik ben vierde geworden. Het was een leuke ervaring en ik heb nog een aantal verbeterpunten waar ik aan kan werken voor het EK!

Silke:
Ik vond het een Superleuk en leerzaam weekend. Het toernooi begon een beetje chaotisch, omdat de sparringsrondes van 2 naar 1 ronde was gegaan, en bij tuls ook van 2 tuls naar maar 1 tul. Dit was wel even schakelen, maar dat kwam uiteindelijk goed. Tuls vond ik best wel goed gaan, omdat ik naar mijn mening de verbeterpunten waarbij op had getraind meer had toegepast dan vorige keer. Ik kwam alleen 1 punt te kort om door te gaan naar de volgende ronde, dus daar heb ik helaas geen prijs gehaald. Met sparren is het voor mij duidelijk geworden wat mijn verbeterpunten zijn en waar ik aan moet werken voor het EK. Hierbij ging de ene partij beter dan de andere, en uiteindelijk ben ik vierde geworden, dus jammer genoeg net buiten de prijzen. Overall vond ik het een heel gezellig weekend met een hele leuke groep, waarbij ik weer veel heb geleerd!

Gideon:
Ik vond de Warrior Open een meer dan geslaagd toernooi natuurlijk was het erg leuk om een gouden medaille te winnen maar daarnaast was het ook een ontzettend gaaf toernooi om mee te maken. Bovendien waren we ook met een gezellige groep en het was dus al met al een topervaring.

Kayden: Afgelopen weekend ben naar Londen gereisd naar het toernooi The Warrior Open. Ik vond de Warrior Open een leuk en leerzaam toernooi en ik heb meegedaan met de onderdelen tuls en sparren. In de ochtend begon ik met tuls. Ik vond mijn tuls persoonlijk goed gaan maar heb helaasgeen prijs gehaald. In mijn poul was ik tweede geëindigd en ging helaas niet door naar de poule voor de prijzen. 

Het sparren ging zeer goed en eindigde ik op de eerste plaats. Mijn sparrings partijen gingen goed en ik zat goed in mijn spel. Ik heb een heel leuk weekend gehad en wil mijn dank uitbrengen aan mijn coaches.

Tessa:
Tessa heeft een heel sterk toernooi gelopen. Ze wist heel goed hoe ze haar focus moest houden. Ze heeft heel knap 5 partijen op rij gewonnen waardoor ze in de finalerondes kwam. Hier verloor ze helaas net de finale waardoor ze 2e werd. Heel knap gedaan wij zijn super trots op jou.

Koen:
Helaas was Koen erg zenuwachtig en dat kon je terugzien in zijn eerste spar rondes. Helaas verloor hij 1 van de 4 potjes die hij moest sparren. Hierdoor net niet door naar de finalerondes. Maar toen je zenuwen eruit waren heb jij wel laten zien hoe goed jij kan sparren. Probeer dat mee te nemen naar het EK. 

Al met al een leuk en leerzaam toernooi.Na dit toernooi hebben we nog naar heel wat interessante spar wedstrijdjes kunnen kijken van de toppers in Taekwon-Do. 

Daarna zo moe als we waren zijn we nog wat gaan eten en naar bed. Die zondag hadden we gelukkig niets gepland en hebben de trein en de metro gepakt en zijn Londen centrum in getrokken om de toerist uit te hangen. Waar we naar de BIGBEN en het reuzenrad zijn gaan bezichtigen. Einde van de dag vlogen we weer terug naar Amsterdam.

Volgende trip wordt het EK in Polen 18 april. We are ready!!!!

The Gang of London