Search

Verslag van de Dutch Open Nederland 3 maart 2024 WAKO Toernooi Taekwon-Do IN NAE DO KWAN

De Dutch Open Nederland 2024 vond plaats van vrijdag 1 maart tot en met zondag 3 maart in Sporthallen Zuid te Amsterdam, georganiseerd door WAKO Nederland en Karatedo Yōkoso. Dit prestigieuze toernooi heeft in de afgelopen jaren een reputatie opgebouwd als een van de grootste in zijn soort. In 2023 waren er al 28 landen vertegenwoordigd, en dit jaar markeerde de eerste keer dat het evenement een tweedaagse competitie omvatte.

Het toernooi werd op vrijdag afgetrapt met de weging en de Grand Champion en Tag Team Pointfighting. Op zaterdag stonden alle Point Fighting- en Traditional-vormen op het programma, terwijl zondag werd gereserveerd voor de Light Contact- en Kick Light-divisies, inclusief de nieuwe toevoeging van de LC Tag Team, samen met creatieve en muzikale vormen. Afhankelijk van het aantal inschrijvingen vond ook op zondag K1 plaats.

Boosabum Fleur Faassen, Kayden Lingers en Kenya Lingers, namen dit jaar deel aan het toernooi onder begeleiding van Boosabum Clyde Lingers en coach Michael Sjiem Fat, ook Boosabum Koen Slot was aanwezig om te supporten!

Fleur’s Ervaring:

Fleur, enthousiast om deel te nemen aan het WAKO-toernooi, nam deel aan de onderdelen Light Contact (LC) en Kick Light (KL). Hoewel ze gewend was aan het sparren bij Taekwon-Do, waren de regels hier anders. In haar eerste LC-partij won ze, maar in de tweede kreeg ze strafpunten door de onbekende regels, wat haar de overwinning kostte. Bij KL verscheen ze beter voorbereid en geconcentreerd, en ze won haar eerste wedstrijd. Fleur heeft haar welverdiende derde prijs mogen ontvangen!

Kayden’s Ervaring:

Ook Kayden nam deel aan LC en KL. Hij won zijn eerste LC-gevecht tegen een Duitse tegenstander, maar verloor van de nummer 12 van de wereld in de tweede ronde. Desondanks behaalde hij een respectabele derde plaats. Bij KL kreeg hij een harde klap en verloor hij zijn eerste ronde, maar hij toonde vastberadenheid tegen ervaren tegenstanders.

Kenya’s Ervaring:

Kenya behaalde mooie resultaten, met twee prijzen op haar naam. Ze won haar eerste LC-gevecht tegen een Noorse en versloeg zelfs een zwaardere tegenstander, wat haar een eerste plaats opleverde. Bij KL behaalde ze een tweede plaats, waarbij ze haar ervaring en vastberadenheid toonde.

Het WAKO-toernooi werd door alle deelnemers beschouwd als een geweldige ervaring, waarbij ze nieuwe inzichten opdeden en hun vaardigheden op de proef stelden. Met trots kijken ze terug op hun prestaties en kijken ze uit naar toekomstige uitdagingen in de wereld van de vechtsport.