Search

Flevocup 3 maart 2024 Taekwon-Do IN NAE DO KWAN

Afgelopen zondag was het tijd voor de 2024 editie van de Flevocup.  Dit keer werd het gehouden in het topsport centrum in Almere aangezien hier meer ruimte was voor velden en de deelnemers.Het was weer mooi opgezet door Boosabum Robert Schoots en zijn team van sportschool Hwa Rang Do uit Zeewolde.

Ons wedstrijdteam bestond uit Aslinur, Boris, Dounya, Ellae Noor, Ilias, Lara, Layane, Marcus, Miles, Quinten, Rosanna, Ryan, Sam, Sasha, Boosabums Deena, Gabriel, Jazzlyn, Silke en Myrthe.

Bij dit toernooi mochten ook de Taekwon-Do HEROES (Leerlingen met een beperking) meedoen en werd ons team dus aangevuld met onze HEROES, Ilena, Kuzey, Raff en Tim. Onze coaches waren Sabums Mohamed en Randy en Boosabums Jonathan en Nathan.

De hoofdscheidsrechter van het toernooi was onze eigen Boosabum Audrey en daarnaast was Boosabum Rob ook meegekomen als scheidsrechter.

De dag begon om 8.15 waarbij het team samenkwam om daarna met zijn allen naar binnen te kunnen en hun vaste plek zochten, aangezien we in deze zaal al vaker zijn geweest.

Hierna werd er steekproefsgewijs gewogen en gemeten en was het team klaar om zichzelf voor te bereiden voor het toernooi.Na de officiële opening mochten onze HEROES als eerste aan de bak. Naast onze HEROES waren er nog 6 ander HEROES  dus het was een leuke groep die hun kunsten mochten laten zien.

Tim liep zijn Won-Hyo tul heel goed. Hierdoor verdiende hij een 1ste plaats. (Tim is de eerste en enige HERO die Won-Hyo al kent, wat een hele knappe prestatie is)

Raff liep zijn Do-San ook goed en verdiende een 2e plaats.

Ilena en Kuzey liepen Chon Ji zo goed als ze konden en haalden een mooie 3e plaats.

Bij de hoogtesprong was Raff de beste en haalde met een knappe 2.20m hoogte de eerste plaats.

Tim kwam op de 2e plaats met een mooie 2.10m hoogte. Kuzey en Ilena haalde met hun knappe pogingen een 3eplaats.

Hierna was het de beurt aan de rest van het team.

Aslinur groeit steeds meer in het sparren en dat liet ze zien door haar tegenstandsters te verslaan om in de finale te komen. Hier kwam ze teamgenoot Lara tegen, die ook een hele vooruitgang maakt met sparren. Beide meiden vochten zeer knap maar het was Aslinur die de 1ste prijs opeiste en Lara werd 2e.  Lara haar tuls worden ook steeds mooier en dat liet ze zien door bij de tuls een mooie 2e plaats te pakken.

Dounya vocht haar tweede toernooi en ze vocht erg goed. Hierdoor haalde ze verdiend de 1ste prijs bij het sparren.

Ilias vocht pittige partijen bij het sparren en haalde hier de 3e plaats. Ook bij de tuls wist hij een 3e plaats te halen. 

Layane haalde een geweldige 1ste plaats bij het sparren door heel knap en sterk te vechten. Bij de tuls wist ze ook nog eens 3e te worden. 

Marcus en Quinten zaten bij elkaar in de poule. Beide heren vochten zich goed naar de finale toe en hier troffen ze elkaar. Doordat Quinten meer ervaring in wedstrijden heeft trok hij de partij naar zich toe en won hij een mooie 1steplaats. Marcus werd dus 2e.

Miles moest heel wat partijen tuls lopen en won ze allemaal verdiend. Hierdoor haalde hij een mooie 1ste plaats. Bij het sparren was hij ook de sterkste in zijn poule en won van iedereen om zo in de finale te komen. Hier trof hij teamgenoot Ryan die op zijn beurt ook heel knap van iedereen had gewonnen. 

De finale was een spannende pot waarbij Miles als winnaar werd aangewezen. Dus Miles nog een 1ste plaats en Ryan een mooie 2e plaats.

Rosanna was goed bezig met haar tuls en drong door tot de finale. Helaas verloor ze deze maar wel een mooie 2eplaats voor haar. Ook bij het sparren wist ze nog eens een 2e plaats te halen door haar tegenstandster letterlijk en figuurlijk uit de wedstrijd te trappen.

Sasha vocht in een hele sterke poule. Hij trof 2 jongens die heel veel ervaring hebben en al wat ouder dan hem zijn. Sasha vocht zo goed hij kon maar helaas verloor hij zijn partijen waardoor hij een 3e prijs wist te halen.

Sam zette een zeer knappe prestatie neer door dik verdiend en overtuigend de 1ste prijs te halen bij het sparren. Ook Sam gaat met stappen vooruit en dat beloofd nog wat. Ook wist hij nog eens de 1ste prijs te halen bij de hoogtesprong.

Boosabums DeenaJazzlynn en Silke zaten bij elkaar in de poule met de tuls. Alle drie de dames worden steeds beter in de tuls  en dat is een goed vooruitzicht. Silke viel helaas net buiten de prijzen, maar ze wordt steeds sterker in haar technieken. Jazzlynn, die ook steeds meer vooruit gaat, haalde de 3e plaats en Deena haalde de 1ste plaats. Bij het sparren haalde Deena ook nog een 3e plaats.

Gabriel is enorm vooruitgegaan in de tuls en maakt met grote stappen verbetering in zijn technieken. Dit resulteerde in een verdiende 1ste plaats bij de tuls.

Bij het sparren begon hij zijn eerste partij wat stroef en was hij niet zichzelf. Hierdoor verloor hij helaas. In zijn volgende partij maakte hij dit goed door zeer knap te vechten en overtuigend te winnen. Een 2e plaats voor hem bij het sparren.

Als laatste Myrthe. Bij de tuls liep ze heel sterk en won dus al haar partijen. Een mooie 1ste plaats voor haar. Bij het sparren was ze ook de baas en ook hier haalde ze een mooie 1ste plaats.

Met een eindstand van 12x Goud, 7x Zilver en 6x Brons resulteerde dat weer in een eerste plaats op de ranking en wat dus weer een prachtige prestatie is van al onze leden.

Daarnaast ook een geweldige uitslag van 2x Goud  2x Zilver en 4x Brons voor onze HEROES, dat maakte ervan dat onze dag niet meer stuk kon! Hele mooie fotos van fam Ter Burg https://photos.google.com/share/AF1QipOmCpjQjzw4o5Wp6OuThz_PiedoWgttJmIhj3GwYERgh4NE27UBi5Ek2sYllPyScg?key=SThZUUVGM3RWVXl6Wjd4ZW9UUmFDcEVpSkF0eEh3

Taekwon!