Search

Verslag SSTK Open 10 februari 2024 Taekwon-Do IN NAE DO KWAN

Op zaterdag 10 februari vond het SSTK-toernooi plaats in sporthal “Het Baken” in Pijnacker. Dit toernooi is speciaal bedoeld voor beginnende Taekwon-Do leden, die daar kunnen kennismaken met ITF Taekwon-Do wedstrijden in een kleine en veilige omgeving met meerdere partijen in de onderdelen Tul en Sparring. Elk jaar wordt er een SSTK georganiseerd.

Dit jaar werden onder leiding van coaches Boosabum Clyde Lingers en Boosabum Kenya Lingers de volgende deelnemers meegenomen: Ryan, Lara, Aslinur, Boris, Sasha, Ellae Noor, Layane en Marcus. Scheidsrechters Boosabum Jazzlynn en Deena. Sabum Randy kwam later op de dag en heeft ook gecoacht, wat goed uitkwam om elke deelnemer te kunnen ondersteunen. Zaterdagochtend om 08:00 uur verzamelden we in Pijnacker en om 11:00 uur begonnen de eerste wedstrijden.

Hieronder volgt een kort verslagje van elke deelnemer en de behaalde prijzen:

  • Ryan liep zijn tuls heel goed en verdiende de 1e plek. Met sparren heeft hij voornamelijk in de laatste partij goed geluisterd en behaalde hij terecht de 1e plek.
  • Lara liep haar tuls heel goed en behaalde een verdiende 1e plek.
  • Aslinur vergat helaas haar tul waardoor ze 3e werd. Met sparren deed ze het goed, maar na de verlenging was ze moe en kwam ze niet meer in haar spel.
  • Sasha liep helaas de verkeerde tul, maar herstelde dit in de verliezersronde door iedereen te verslaan en werd 3e. Met sparren had hij te maken met lange tegenstanders die hun lengte goed gebruikten, dus geen prijs met sparren.
  • Ellae Noor werd vanwege haar groene band als 8-jarige ingedeeld bij de oudere kinderen in de leeftijd van 8 tot 13 jaar. Ondanks dit verschil wist ze toch een 3e plek met tuls te behalen. Met sparren kwam ze net tekort.
  • Boris behaalde helaas geen prijs met tuls, maar toonde enorme vooruitgang. Hij mag echt trots zijn op zichzelf.
  • Layane liep haar tuls heel goed, maar verloor helaas in de finale. Met sparren ging ze goed en verdiende ze de 1e plek.
  • Marcus, ondanks zijn zenuwen, liep zijn tuls goed, maar verloor in de finale. Met sparren liet hij zich gelden en verdiende hij de 1e plek.

Sabum Randy, coach Boosabum Clyde en Boosabum Kenya kijken terug op een sportieve en gezellige dag met mooie prestaties!