Search

Open Dutch 27 jan. 2024 Taekwon-Do IN NAE DO KWAN

Afgelopen weekend werd het 1ste toernooi van het jaar gehouden de open Dutch 2024.Door velen wordt dit toernooi een klein Europees kampioenschap genoemd omdat het een groot toernooi is met deelnemers uit heel Europa en soms ook buiten Europa. Zo ook dit keer. 

Deelnemers uit Duitsland, België, Oekraïne, Finland, Schotland, Noorwegen, Slovenië, Frankrijk, Ierland, Zwitserland, Wales, England, Spanje, Kroatië, maar ook uit Senegal, Canada en Amerika waren afgereisd om te strijden voor de titel beste van de open Dutch 2024.In totaal 700 deelnemers waren ingeschreven dus het zou een lange dag worden. En dat werd het ook. Vanaf 7u in de ochtend waren we aanwezig en gingen om 20.15 richting huis.

Het team bestond deze keer uit: Aslinur, Ellae Noor, Ilias, Lara, Layane, Luke, Miles, Quinten, Rosanna, Ryan, Sam, Boosabums Ana, Deena, Fleur, Gabriel, Gideon, Jazzylnn, Kayden, Kenya, Koen, Myrthe en Silke. Het team was deze keer aangevuld met aspirant lid Marcus. 

In totaal 23 deelnemers begeleid door Coaches Sabum Randy en Boosabums Jeroen, Nathan en Clyde. Als scheidsrechters waren mee Boosabum Audrey, Abbas en Rutger.

Het toernooi werd geopend met een herdenking aan een topvechter en oud Europees- en wereld kampioen Danylo Demchyshyn uit Oekraïne, die helaas pas op 25 jarige leeftijd is overleden door een tragisch ongeval. Na de 1 minuut stilte was het toernooi geopend.

Er werd zoals altijd begonnen met de tuls. Verdeeld over 10 velden, mochten de coaches heen en weer rennen om alle deelnemers zo goed mogelijk te begeleiden. Het was te zien dat dit het eerste toernooi van het jaar was, dus niet iedereen liep zijn tuls zoals het hoorde. De enigen die prijzen haalden bij de tuls waren Miles met een mooie 2e plaats en Deena met de 1ste plaats. 

Dit is wel een mooie nulmeting weer voor iedereen om te kijken waar aan gewerkt moet worden voor het volgende toernooi.Bij het sparren werden de cijfers omgedraaid. Iedereen liet zijn beste kant zien en bijna iedereen viel in de prijzen, wat resulteerde tot een geweldige 2e plaats op de ranking. En zeker een plaats om trots op te zijn om tussen de twee beste scholen te staan van de wereld, namelijk de school van het Solovey team van Oleg Solovey uit Oekraïne en de school van Toptrainer Tomaz Barada uit Slovenië.

De resultaten waren als volgt:

Miles haalde een dik verdiende 1ste plaats met geweldige technieken.

Sam versloeg iedereen met gemak, door zijn enorme snelheid en haalde de 1ste plaats

Rosanna vocht knap en ondanks dat ze wat pijnen had haalde ze de 3e plaats.

Aslinur vocht zich knap en dapper naar een 3e plaats toe.

Silke vocht heel sterk en door haar lengte juist te gebruiken won ze overtuigd de 1ste plaats.

Deena vocht sterk en veroverde een mooie 3e plaats.

Gideon haalde door zijn snelle acties en flitsende technieken een geweldige 1ste plaats.

Kayden haalde zeer overtuigend een 1ste plaats waarbij zijn tegenstander in de finale niks had in te brengen.

Koen is enorm groeiend en door zijn snelle stoten en trappen haalde hij een knappe 2e plaats.

Fleur vocht geweldig tegen meervoudig kampioen Sam Delrock en zette een zeer knappe prestatie neer door 2 keer een gelijksspel te halen en in de verlenging nipt te verliezen, wat resulteerde in een mooie 3e plaats. 

Myrthe vocht zicht sterk naar de finale. Hier trof ze een goede vriendin van haar en helaas trok ze aan het kortste eind en verloor de partij wat resulteerde in een 2e plaats.

Ana vocht heel sterk. Met haar snelle lange benen trapte ze zich naar de finale toe waar ze Europees en Wereld kampioen Ursa Terdin trof. Dit was een enorm spannende partij waarbij Ana met een blessure vocht maar alles gaf wat ze kon. Ze verloor de partij nipt en was de 2e plaats voor haar.

Naast de individuele sparringswedstrijden waren er bij dit toernooi ook de Overall sparring partijen.

Hierin vecht je niet op gewicht maar zijn alle gewichten bij elkaar gezet. Deze zijn verdeeld in junioren heren/dames en senioren heren/dames.

Gabriel, Koen, Kayden en Gideon zaten in de poule met elkaar met andere vechters. 

Gabriel trof meteen Gideon en verloor helaas zijn partij. Koen won zijn partij om zo Gideon tegen te komen in de halve finale, waarbij Kayden zich al in de finale had gevochten. Naar een spannende partij was het Koen die heel slim de winst naar zich toe trok en door ging naar de finale.

Ook hier was het spannend, maar Kayden won de partij. Dus een mooie INDK prestatie met een 3e plaats voor Gideon, een 2e plaats voor Koen en een 1ste plaats voor Kayden.

Deena en Silke zaten ook samen in de poule. Ze moesten heel wat tegenstanders verslaan om uiteindelijk elkaar in de finale tegen te komen. Hier was het een spannende partij waarbij Deena de winst naar zich toe trok met een nipte 2-1. 

Ook bij de dames junioren dus een mooie INDK prestatie met een 2e plaats voor Silke en een 1ste plaats voor Deena.

Na een zeer lange dag mogen we enorm trots zijn op al onze deelnemers, of ze nou in de prijzen zijn gevallen of niet. Er staan op zijn groot toernooi en vaak ook nog heel lang wachten voor je aan de beurt bent en nog presteren is heel knap en vraagt het uiterste van jezelf.

Foto’s Rob Batenburg https://photos.app.goo.gl/mpJ2jmopB8Yf1ZWd6 en fam v de Burg https://photos.app.goo.gl/RGyzTzj46pXXVhYt6

Op naar het volgende toernooi!

Taekwon.