Search

Blessurebeleid bij kracht en vechtsporten Taekwon-Do IN NAE DO KWAN

Door de fysiotherapeutpraktijk van Boosabum Liesbeth https://fysiofit-utrecht.nl was ik in de gelegenheid een opleidingsdag te volgen Blessurebeleid bij Kracht en Vechtsporten. Een hele leerzame dag aangezien dat allemaal onderbouwd was met wetenschappelijk bewijs. Aan bod kwamen, Crossfit-Karate-Gewichtheffen-Judo- WT Taekwon-Do-Thaiboksen-Kickboksen en Boksen. Sprekers waren van erg hoog niveau: Bondsarts CrossFit/gewichtheffen, Sportfysiotherapeut en Manueel therapeut bij KNVB , Sportarts Nederlands team Judo, Sportarts Nederlands team WT Taekwon-Do en de Ringarts van Glory. Na het theorie gedeelte , demo’s Gewichtheffen, Kickboksen, WT Taekwon-Do, Judo. Mooi om te zien dat WT Taekwon-Do verder is met onderzoek naar blessures en preventie tov ITF .Een heel leerzame dag die elke vechtsport leraar gevolgd zou moeten hebben.