Search

Elite stage 11-14 jan 2024 Taekwon-Do IN NAE DO KWAN

Afgelopen weekend is Sabum Randy samen met Boosabums Ana, Fleur, Gideon, Kayden, Kenya, Jazzlynn, Silke, Deena, Gabriel en Cala afgereisd naar La Nucia, Spanje, om het Elite Stage te volgen.Dit is een seminar, gegeven door topvechters en top coaches uit de ITF Taekwon-Do wereld.De organisatoren waren Grandmaster Wim Bos en Sabum Paco Fernando.

Het idee achter het seminar is om te trainen met de top (Elite) uit de hele wereld om zo van elkaar te leren, elkaar beter te maken en tegelijkertijd ook heel veel plezier te hebben.Er waren deelnemers gekomen uit alle hoeken van de wereld, zoals, Taiwan, Ethiopië, Ierland, Italië, Noorwegen, Schotland, Slovenië, Spanje, Zweden, Engeland en natuurlijk Nederland.

De intro van het seminar was op donderdagavond en deze werd geopend met een Spaanse drumband waarbij iedereen in de sfeer werd gebracht door te dansen op de maat van de drums. Hierna begon het eerste seminar en deze werd gegeven door Master Stephen Ryan.

Vrijdag begonnen de seminar som 10u en tot en met 19u werden diverse seminars gegeven voor tuls, sparren en zelfverdediging. Aan het einde werd er gespard en werd er begonnen met een grote strijd tussen twee groepen van over de 100 personen die allemaal tegelijk tegen elkaar gingen sparren in een soort slagveld tussen de ‘Machines’ (bijnaam van Master Tomaz Barada) en de ‘Aliens’ (bijnaam van Sabum Timothy Bos)

Zaterdag was alweer de laatste dag. 

De dag werd begonnen om 10u. Als eerste werd een groepsfoto gemaakt en vervolgens werd er tegelijkertijd trainingen gegeven voor zowel sparring als tuls.Om 12.30 werd er geluncht en konden we Paella eten dat werd bereid in twee megagrote pannen die buiten stonden. 

Om 15u was het tijd voor competitie. 

De groepen werden verdeeld in pre-junioren, junioren en senioren, zowel dames als heren en toen werd er gespard en tuls gelopen in wedstrijdvorm.Rond 18u was het tijd voor de officiële afsluiting dat samen werd gedaan met bijna alle leden van de officiële board of directors van de AETF.

https://www.instagram.com/reel/C1-lgxOKRqN/?igsh=eGtnajFkMTJtNXY3https://www.instagram.com/reel/C2CtqNzM6fl/?igsh=Z3Q5NW9ncHFlZHEz

In de avond was er nog een feest in Benidorm voor alle deelnemers en zondag was het weer tijd om naar huis te gaan na een lange, zware maar zeker ook leuke en leerzame seminar.