Search

Open British 25 nov 2023 Taekwon-Do IN NAE DO KWAN

Afgelopen vrijdag is een deel van ons wedstrijdteam afgereisd naar Edinburgh in Schotland voor het Open British toernooi. Dit toernooi is georganiseerd door Masters Alexander Dunbar, Philip Lear VII, Master John McIlvaney en Sabums Neil Ernest en Gillian McIlvaney.Er waren 480 deelnemers en totaal 1270 inschrijvingen uit Schotland, Engeland, Uk, Nederland en Wales.

Onze club was gekomen met Boosabums Kayden, Gideon, Koen en Kenya, en Rosanna, Quinten, Ryan, Sam, Layane en Ellae Noor.

De coaches waren Sabum Randy, Boosabum Nathan en Clyde.Het hele weekend waren we vergezeld door oud TSC lid en collega van Sabum Randy, Boosabum Vincent Vrijsen van Taekwon-Do school Vrijsen uit Oss.

Vrijdag 24 November

Het team vloog met zijn allen vrijdagochtend vroeg vanaf Charleroi in België naar Edinburgh.Hier aangekomen gingen ze naar het hotel en zijn daarna gaan lunchen voordat ze de weging hadden in de avond. Natuurlijk werd er nog getraind voor de weging en daarna gingen ze met de dubbeldekker bus naar de sporthal toe. 

De weging is voor sommigen altijd spannend, zeker als je op het randje zit. Dit was ook het geval voor Boosabum Koen. Helaas was hij 200 gram te zwaar dus was dat aftrainen voor hem. Met Sabum Randy en Boosabum Kayden ging hij aan het werk in de gang, hardlopen, burpees, touwtje springen en trappen in een dikke laag kleding.

Hierna mocht hij voor de 2e poging gaan en was hij op het nippertje goedgekeurd. Iedereen was dus gereed en kon er lekker gegeten worden.Daarna was het bedtijd en mentaal klaarmaken voor het toernooi.

Zaterdag 25 November

Het team begon met een ontbijt in het hotel en toen was het op naar de zaal met het openbaar vervoer. We kwamen in een goed aangeklede zaal en zochten een plek voor de spullen. Hierna volgde de opening en kon het toernooi beginnen.De uitslagen zijn als volgt:

Kayden liep sterk zijn tuls en drong door tot de finale. Hier haalde hij een mooie goud medaille. Bij het sparren was hij te sterk voor zijn tegenstanders en haalde ook hier goud. 

Koen vocht sterk maar was nog wel herstellende van een blinde darm operatie. Hij vocht voor wat hij waard was en haalde Brons.

Gideon vocht sterk en we dachten dat hij had gewonnen. Onbegrijpelijk gaven ze de winst aan zijn tegenstander dus was het brons voor Gideon. 

Kenya was overduidelijk de sterkste in haar poule en haalde verdiend goud.

Rosanna vocht zich knap naar de finale. Hier gaf ze alles en misschien net iets teveel, waardoor ze iets te kort kwam aan het einde, maar wel een mooi verdiende zilveren medaille binnensleepte.

Quinten vocht ook heel goed. Door goeie punten te maken en sterk te vechten haalde hij het tot de finale. Hier haalde hij net als zijn zus Rosanna, zilver bij het sparren. Bij de tuls loopt hij steeds beter en haalde hier ook nog eens een bronzen medaille.

Sam vocht als een kleine leeuw en door een goede gameplan en heel slim te vechten overtrof hij al zijn tegenstanders en haalde hij een verdiende gouden medaille.

Layane vocht tegen hele sterke meiden en bij dit toernooi is het geen punt-stop maar doorgaand systeem dus was dat even wennen voor haar. Ze vocht heel knap en haalde een mooie bronzen medaille. Voor de tuls had ze extra hard getraind en samen met Sabum Randy wilde ze perse haar laatste punten nog verbeteren vlak voor de wedstrijd. En dit deed ze enorm goed waardoor ze een dik verdiende gouden medaille haalde.

Ellae Noor moest ook doorgaand systeem vechten en dat was even wennen. Ze kreeg een harde klap en schrok er even van maar ze wilde niet stoppen. Ze vocht als een kleine leeuwin en won al haar partijen en haalde een dik verdiende gouden medaille.

Ryan had gevochten als een beest. Met goeie technieken en goed luisteren naar zijn coach haalde hij een zeer verdiende gouden medaille.

Na het geslaagde toernooi gingen we eten bij de McDonalds en daarna met zijn allen de kerstmarkt op. Sommigen gingen nog even hun onbedwingbare geest testen door op de kermis in de hoge draaimolen (80m hoog) te gaan.

Zondag 26 November

Tijd om naar huis te gaan. Om 4.30u in de kou ging het team terug naar het vliegveld.Op het vliegveld werd er ontbeten en daarna vlogen we terug naar Charleroi, België. 

Hier werd op het vliegveld nog even een evaluatie gedaan en een afsluitgesprek. Daarna was het tijd om te groeten en ging iedereen weer naar huis, na een geweldig weekend waarbij het team als een echte familie op pad was en waarbij het ook dankzij alle meegereisde ouders een geweldige tijd was.

Op naar de volgende!

Taekwon.