Search

IIC 170 Wenen 2023 17-19 nov 2023 Taekwon-Do IN NAE DO KWAN

Vrijdag in de vroege morgen 0.5.30u vertrokken Saseong James, Sabum Randy, Mohammed en Boosabums Liesbeth en Audrey naar Wenen voor de IIC. De grootse tot nu roe met 500 deelnemers uit 33 landen en ook nog met zes Grandmasters. Na landing werden wij opgewacht door een taxi van de organisatoren ( Sabum Elmar, Christina, Master Rene) op naar het hotel. Het was even stressen voor de organisatie want de oorspronkelijke sporthal was afgezegd ivm de situatie in Israel. Helaas kon er pas in de middag ingecheckt worden dus koffers achtergelaten en de stad verkend worden. Na een bezoek ook aan de beroemde kerstmarkt van Wenen moest er nog geregistreerd worden, met een Uber naar de registratie en toen naar ons hotel.

Gelukkig een upgrade gekregen ivm onderhoud Wellness gedeelte. Even snel opfrissen en weer de stad in om een leuk plekje te zoeken voor het avondeten.

We hadden ons oog gelegd op een heerlijk restaurant waar je de bekende wienerschnitzel kon eten helaas stond daar een enorme rij. En omdat we zo een honger hadden besloten we ergens anders te gaan en wel in een Michelin restaurant. Na het eten waren we op en weer terug naar het hotel om te slapen om de volgende dag fris aan dag 1 van de IIC te beginnen

Zaterdag 18 November.

Na een goed en uitgebreid ontbijt in het hotel gingen Saseong James, Sabums Mo en Randy en Boosabums Liesbeth, Audrey, Cody (Sportschool Difesa) en Marissa (Sportschool Tim Kool) op weg naar de hal. Saseong James was samen met de andere AETF T&U commitee leden, Master Sandy en Attila .

We zochten gauw een plek voor onze spullen en toen moesten we opstellen. 

Na het openingswoord met de Taekwon-Do eed van Grandmaster Marano werden alle Grandmasters en Masters gegroet en natuurlijk Generaal Choi. Gm Weiler refereerde naar de eerste IIC in 2003 in Keulen en noemde oa ook Saseong James op , die daarbij aanwezig was. Waar blijft de tijd.Ook stonden we een moment stil bij de gebeurtenissen in de oorlogsgebieden, zowel Ukraine als nu in Israël.  We kregen allemaal een wit papier en hielden die omhoog om stil te staan bij alle slachtoffers en dat we staan voor vrede.

Hierna liepen we met zijn allen Chon-Ji tul om Generaal Choi te eren. 500 man tegelijkertijd was een mooi zicht om te zien.Nu begon het eerste gedeelte onder leiding van GM Marano. 

Tuls nummer 1 tot en met 9 werden behandeld, waarbij stil gestaan werd bij de meest gemaakte fouten en de standaardisaties werden aangegeven. Eerst liepen we allen de tuls gezamenlijk, daarna mocht er bij elke tul 2 tot 4 mensen tul lopen voor de groep en werd er gekeken waar de fouten zaten.

Na deze sessie werd de groep verdeeld en alle 1ste dan houders gingen apart trainen onder leiding van Master Dionisi.

2e dan tot en met 8e dan liepen onder begeleiding van Master Jedut tul 10 tot en met 12. Ook hier werd er gekeken naar de meest gemaakte fouten en de juiste manier van de bewegingen.

Vervolgens waren de 3e dan en hoger aan de beurt en die liepen onder begeleiding van Grandmaster Lan, tuls 13 tot en met 18. Wat heel mooi is van Grandmaster Lan, is dat hij eerst uitlegt wat de tul betekent en waarom het diagram zo is van de tul. Dat geeft ook een mooie indruk waarom je bepaalde bewegingen doet.

Hierna nam Master Jedut het weer over en werd er gekeken naar diverse manieren van bewegen wat goed is voor mensen die sparren maar ook de reguliere leerlingen die goed moeten kunnen blijven bewegen in spelende vorm. 

Ook werd er stil gestaan bij dat als je ouder wordt en je niet meer al die mooie trappen kan maken, wat je dan nog wel altijd kan gebruiken als verdediging en dat is de stoot op diverse manieren.

Er werden diverse oefeningen gedaan, waarbij een zelfbeheersing oefening waarbij je op je hardst en snelst moest stoten en nog maar net je partner mocht aanraken.Daarna werden nog wat zelf verdedigingstechnieken gedaan tegen iemand die je beethoudt of arm pakt etc.

Master Art deed nog examen voor zijn 8 dan en is ook voor geslaagd.

De hogere dangraden olv GM Marano UI-JI (20) en SE-JONG (23) .Hierna werd er afgegroet en was de eerste dag van de IIC beëindigd.

Zondag 19 nov

Wij moesten iets vroeger ontbijten aangezien al om 8.40 de groepsfoto gemaakt zou worden. Met de bus en Saseong James en Boosabum Liesbeth met de gecharterde auto’s van de organisatie.

Gm Lan behandelde de verschillende steps, waarbij wederom het belang aangeven werd van de Sambo Matsogi’s het meten , respect naar elkaar.

Hierna de overgebleven tuls,  Moon Mo0 (21) -Yong Gae (22) en later met alleen de 6-8 danners Tong-il (24).waarbij er open vragen konden stellen en hij verhalen vertelde ober de Generaal.

De andere dangraadhouders kregen les van Master Jedut , tuls t/m losse oefeningen.

Het was een heel leerzame weekend, waarbij ondanks alle IIC wederom veel geleerd en dat is wat ook GM Lan heeft gezegd bij onze ITF Taekwon-Do raak je nooit uitgeleerd. 

Hierna was het voorbij en konden wij de taxi richting het vliegveld, waarbij wij nog uitgebreid werden gefouilleerd.

Foto’s https://e.pcloud.link/publink/show?code=kZwaYDZirEXKiOu9M49NlQqcNd9PXdqqSgX

Verslag ITF https://itftkd.sport/blog/170th-iic-wien-2023-report/