Search

OITS 29 okt 2023 Taekwon-Do IN NAE DO KWAN

O-ITS staat voor ondersteuner ITF Taekwon-Do Sportleider. Deze cursus is ontwikkeld is door ITF Nederland. Het is de derde keer dat het nu aangeboden wordt op onze eigen locatie in Maarssen.

Deelnemers waren, Robin, Rutger, Peter-Alexander, Yunus, Ibo, Boris, Simon, Anouk, Merijn en Dave. Ze hebben eerst thuis de theorie ,verschillende filmpjes doorgenomen en een SMART doel en warming up ter voorbereiding. Saseong James heeft de gehele OITS theorie, geschiedenis van onze sport ,van de club doorgenomen, waarbij er elke keer links werden gelegd naar het ondersteunen , grown mindset, pro actief, positief benaderen, op welke wijze geef je aanwijzingen , overzicht houden tijdens de les etc.

Daarna onze dobok aan en parktijk.

Hierbij wat informatie over OITS.
Door het aanbieden van de O-ITS-cursus kunnen wij samen met ITF Nederland, verder groeien op het gebied van methodiek, pedagogiek en didactiek. Het uiteindelijke doel is om leden te kunnen garanderen dat bij ons zowel fysiek als mentaal, onder een veilige sfeer kan worden genoten van onze sport.
In 2012 is ITF Nederland gestart met het opzetten van een NOC*NSF erkende opleidingsstructuur. Sindsdien zijn er drie opleidingsniveaus ontwikkeld:
• O-ITS | Opleiding tot Ondersteuner I.T.F. Taekwon-Do Sportleider (verplicht vanaf 1e dan)
• A-ITS | Opleiding tot Assistent I.T.F. Taekwon-Do Sportleider
• Z-ITS | Opleiding tot Zelfstandig I.T.F. Taekwon-Do Sportleider De O-ITS-cursus is gericht op het opleiden van leden om te kunnen ondersteunen bij het geven van lessen. Per 1 januari 2019 is deze cursus ook een vereiste van ITF Nederland voor het afleggen van een 1e dan examen. 

Met het behalen van 1e dan komt de titel “Boosabum”, oftewel assistent-leraar, en daarom wordt er van je verwacht dat je minimaal kan ondersteunen bij het geven van lessen.