Search

Kickboks Masterclass FightFans Taekwon-Do INNAE DO KWAN Utrecht zat. 21 okt 2023

Niet alleen op het gebied van Taekwon-Do houden wij de nieuwste ontwikkelingen bij, maar ook op het gebied van Kickboksen willen we onszelf ontwikkelen. Daarom is Sabum Randy afgelopen zaterdag samen met een aantal leerlingen van onze Korean Kickboks trainingen, Boosabum Kayden, Kenya, Deena, Dounya, Belardo en Senna, naar een Masterclass gegaan in Amsterdam.

Hier werd een seminar gegeven door vele toppers uit de kickbokswereld en uit de UFC (kooigevecht).

Er werd begonnen door een specialist in mobiliteit en yoga, Chris Hettinga. We leerden diverse oefeningen, speciaal gebaseerd op het voorbereiden voor trainingen in vechtsporten.

Doormiddel van stretchen en flow in je body te houden tijdens de oefeningen werd je warm en los in de spieren, maar tegelijkertijd ook werden je spieren versterkt.

Hierna waren we klaar voor de eerste topper uit de kickbokswereld. Niemand minder dan Mike Passenier stond klaar om ons zijn manier van Kickboksen te laten meemaken.

Mike heeft topvechters als Badr Hari, Melvin Manhoef, Murthel Groenhart en Joeri Mes groot gemaakt, en vandaag had hij Tariq Osaro meegenomen. Een topvechter die binnenkort tegen Rico Verhoeven moet vechten.

We kregen inzicht van hoe hun stijl is met aanvallen en waarbij je de aanval als verdediging kan gebruiken.

Het tweede blok kregen we les van een van de beste Nederlandse K1 vechters, Andy Souwer. Hij is 16-voudig wereldkampioen en is een van de meest technische vechters van het Kickboksen.

Andy leerde ons scherp te blijven tijdens trainingen, zodat je net zo traint als dat je vecht. Ook leerde hij hoe je je tegenstander uitlokt en dat je eerst je tegenstander leest en niet meteen al je kruit verschiet in de eerste momenten van je wedstrijd. 

Het derde blok was van Said El Badaoui (de huidge trainer van Badr Hari en andere topvechters) en niemand minder dan de “Iron Lady” Germaine de Randamie. Zij is een onverslagen kickbokster en de eerste Nederlandse vrouw die wereldkampioen werd in de UFC.

We leerden hier diverse aanvallen en verdedigingen en kort en snel reageren op je tegenstander.

Ook werd er mooi verteld hoe je met winst en verlies om kan gaan, hoe je altijd positief moet kijken naar jezelf, daarop blijven focussen en dat elk gevecht een wijze en leerzame les is. Gaat het 100 keer fout? Dan gaat het de 101ste keer goed en daar moet je dan op blijven focussen.

Als laatste werd een les gegeven door weer een topper en meervoudig wereldkampioen kickboksen en Muay Thai, Ivan Hippolyte. Hij kwam samen met oud wereldkampioen MMA, Danial Shariffi.

De focus hier was hoe je set-ups maakt om iemand naar de grond te werken.

Na een lange en leerzame dag konden we met, soms bekende, maar ook met veel nieuwe inzichten weer terug naar huis.