Search

Kalah seminar, Taekwon-Do IN NAE DO KWAN Utrecht

Afgelopen zaterdag 26 aug .2023 reisden Boosabums Tji-Way en Nadia vol goede moed af naar Amsterdam voor een seminar Kalah, georganiseerd door @kalahamsterdam. Kalah is een combatsysteem met als doel jezelf zo snel mogelijk in veiligheid te brengen als je te maken hebt met (crimineel) geweld.

Dit lijkt misschien eenvoudig maar blijkt behoorlijk lastig als je ondertussen ook stijf staat van de adrenaline. Om deze adrenaline rush ook echt te ervaren, werden de deelnemers zo veel mogelijk in diverse, realistische stress scenario’s geplaatst. Het doorzettings- en uithoudingsvermogen van de deelnemers werd dan ook flink op de proef gesteld. Opgeven was geen optie, op straat kun je immers ook niet opgeven of uitrusten.

Tijdens het seminar werd er geoefend met diverse (mes)aanvallen op korte afstand. Onderdanig blijven, creatief zijn in het afleiden en timing geven wellicht een mogelijke kans op overleven.

Met al wat lichte spierpijn maar voornamelijk met een hoofd vol nieuwe inspiratie en motivatie, keerden de Boosabums na het seminar weer voldaan huiswaarts.

Bedankt @kalahamsterdam voor deze inspirerende seminar!