Search

Boosabum Ana en Fleur naar Noowegen Taekwon-Do IN NAE DO KWAN Utrecht

Afgelopen week 10 aug. 2023 zijn Boosabum Ana en Fleur naar Noorwegen afgereisd nadat ze zijn uitgenodigd om mee te trainen met Wereld en Europese kampioenschap winnaars onder leiding van Sabum Erwin Ayala. Daar hebben ze gedurende 4 dagen 2 á 3 trainingen per dag bijgewoond. Het doel van de trainingen was om plezier te hebben bij het sparren en vooral veel uit te proberen met tegenstanders van andere statuur en vecht wijze. Tijdens zo een training werd er bijvoorbeeld begonnen met spelletjes om op te warmen en een fijne sfeer te creëren, en dan vervolgens gingen wij aan de slag met drills, reactievermogen oefeningen en simulaties van stresssituaties onder leiding van Sabum Erwin, Timothy Bos en Yassine Talhaoui. Tot slot werd er bij de trainingen gespard, voornamelijk korte rondjes van 30 á 60 secondes zodat er veel gewisseld werd van tegenstander en ze geprikkeld werden snel aan te passen. Af en toe werden de trainingen afgesloten met wat rondjes teamsparren of met pointfighting.
Het was een intensieve maar vooral erg leuke paar dagen waarin Boosabum Ana en Fleur veel hebben kunnen uitproberen en de kans hebben gehad om te trainen met zulke getalenteerde vechters in de aanloop voor de Wereld Kampioenschappen september in Finland.