Search

Trainingsweekend Selectieleden Taekwon-Do IN NAE DO KWAN

Afgelopen weekend 11-13 augustus was een druk schema voor onze eigen selectie leden van het Nederlands Team, ter voorbereiding van het WK in Finland over een kleine maand.

Vrijdag 11 augustus Training in Groningen

Op vrijdag werden we om 18u verwacht in Groningen bij de Dojang van Sahyun Wijnand Tapilatu. Onder leiding van Sahyun Stephen ,Boosabum Vincent en onze eigen Sabum Randy werd er met diverse leden van het Nederlands team gewerkt aan de tuls, pre-arranged sparring en het sparren.

Het was een zeer gezellige sfeer en naast onze leden Boosabum Gideon, Silke, Kayden, Kenya, Myrthe, Koen en Gabriel, waren ook Boosabum Tessa, Cala, Cody, en Chris , Sabum Lisanne, Dirk van het NL team aanwezig.Na 3 uur trainen was het tijd om naar huis te gaan want de volgende dag stond er weer een training op het programma voor de heren.

Zaterdag 12 augustus Breek training in Rotterdam

Om 13u stond Sabum Kevin van sportschool Oh Do Kwan ons op te wachten voor de breek training.Hier werden Boosabum Kayden en Gabriel, samen met Raul, Micha en Zenno van het NL Team scherp gezet op de technieken die ze moeten gaan uitvoeren bij het WK. In een ontspannen en huiselijke sfeer werkten de jongens hard en boekten goede vooruitgang. 

Tijdens het breken konden we genieten van de heerlijke hamburgers die gemaakt waren door Sabum Kevin zijn vriendin.

Zondag 13 augustus onze eigen wedstrijd training

Ook deze dag werd er 3 uur getraind onder leiding van Saseong James, Sabum Randy, Boosabum Jonathan, Nathan en Clyde.

Aanwezig waren Boosabum Kayden, Kenya, Silke, Myrthe, Gideon, Koen, Gabriel en als gast Raul van sportschool Martowirono. Boosabum Ana en Fleur zijn op uitnodiging in Noorwegen op een kleine trainingskamp.

Eerst werd er hard gewerkt aan versterkende oefeningen voor bepaalde tul technieken. Daarna werden de technieken toegepast in de tuls.

Bij het sparren werd er getraind aan het versnellen van diverse technieken met elastieken en hierna werden ze toegepast in het sparren. Ook werd er gewerkt aan afstandsmanagement en realistisch aanvallen en leren te blijven kijken als je aangevallen wordt, zodat je sneller kan reageren.

Als laatste was Sabum Kevin naar Maarssen gekomen om al onze leden te helpen en te verbeteren in hun breektechnieken voor het WK.