Search

OH Do Kwan Team Cup 17 juni Taekwon-Do IN NAE DO KWAN Utrecht

Oh Do Kwan Team Cup

Afgelopen weekend werd er een nieuw toernooi georganiseerd. Het Oh Do Kwan Team cup.

Dit toernooi zou eigenlijk al in 2020 gehouden worden als een viering van het 30 jarig bestaan van de Taekwon-Do club Oh Do Kwan. Doordat Corona roet in het eten had gegooid, is dit dus verplaatst naar dit jaar.

Bij dit nieuwe toernooi lag de focus op team onderdelen. Dus in plaats van dat je individueel meedoet, moet je met een team meedoen. Dus bijvoorbeeld bij het sparren, vecht je niet alleen voor jezelf, maar je vecht samen met 2 andere teamgenoten tegen een ander team en zo probeer je de meeste punten te halen.

Bij de tuls loop je dan niet alleen, maar in een groep van maximaal 5 mensen, waarbij iedereen zo strak mogelijk en gelijk moeten lopen.

De teams die van onze club meededen, waren het Junioren heren team, bestaande uit Boosabum Gideon, Kayden en Koen. Het dames team junioren bestaande uit Boosabum Silke, Kenya en Deena en het dames team Senioren, bestaande uit Ana , Fleur en Cala. Scheidsrechters Boosabum Audrey en Chris.Coavhes Sabum Randy , Nathan en Clyde

Omdat we niet wisten wat we konden verwachten van dit toernooi gingen we er met nogal wat vragen heen. Daar aangekomen troffen we een mooi aangeklede zaal met goede airco, wat wel nodig was met de hitte van die dag. En het bleek een geweldig toernooi te worden.

Het toernooi werd begonnen met een teamtul van de organiserende club en ze liepen de “vergeten” tul Ko-Dang.

Daarna werd er een korte speech gehouden en startte het toernooi. En wat was het een leuk toernooi. Doordat alles in teams gaat was de sfeer ook heel anders en waren alle aanmoedigingen ook veel fanatieker. Het was mooi om te zien hoeveel creativiteit er was bij de team tuls en het breken en springen was ook spectaculair om te zien, met als topper Kampioen Brendan Doogan die zijn breek en springkunst liet zien.

Onze heren en dames hebben een geweldige prestatie neergezet.
De dames junioren haalden goud bij sparren, goud bij het breken en zilver bij de teamtuls.

De dames senioren haalden goud bij het sparren.

De heren junioren haalden goud bij het sparren en goud bij het team breken.

Kayden haalde goud bij het individueel breken

Fleur haalde goud bij het individueel breken

Deena haalde brons bij het individueel breken

Koen haalde zilver bij de special techniques

Het toernooi was een geweldige ervaring en echt een aanrader voor de volgende keer.

https://photos.app.goo.gl/5f76ueyc3pHPCLGj6 foto’s Rob Batenburg en Top Ten sponsor Nederlands team waar onze dames en heren ook deel van uit maken.