Search

Open Noord West Veluwe 13 mei 2023 Taekwon-Do IN NAE DO KWAN Boosabum Myrthe

Afgelopen zaterdag deed ik mee aan het ONWV toernooi in Elburg. Omdat mijn clubleden van TKD IN NAE DO KWAN en Sabum Randy naar het Barada kamp in Slovenië waren mocht ik mij via  Martowirono inschrijven.  Het toernooi startte om 09.30 uur. Redelijk snel mocht ik breken in een poule van 4. Dit ging goed, de eerste ronde had ik alles door, daarna moesten we met 2 personen verlengen met 2x een yop chagi en 1x een dollyo chagi. De andere had alleen een knik en ik had hem door dus ik had de 1e prijs.

In de middag deed ik mee aan tulls maar de andere waren beter dus 3e prijs prijs behaald. Als laatste deed ik mee aan sparren. De junior dames +65 was samengevoegd met de seniordames. De poule bestond uit 5 deelnemers waarvan ik er 2 kende. Mijn eerste partij was tegen iemand die ik nooit had gezien. En dat is best raar want de meeste tegenstanders ken je inmiddels wel.  De partij verliep eerst wat rommelig. Haar tactiek was naar voren lopen maar omdat ik haar daar  geen ruimte voor gaf kwam zij niet in haar spel en pakte ze steeds mijn been vast waardoor ik viel. Maar nadat ze daarvoor een paar keer bestraft was stopte ze daarmee.  Ik heb de partij gewonnen en heb daarna in de finale tegen een bekende gestaan.  Een leeftijdsgenoot met hele harde stoten die je echt niet wilt vangen, dus afstand houden!  Ik heb de 1e plaats gehaald. Ik was toch wel benieuw wie mijn eerste tegenstandster was en ik heb haar achteraf op internet opgezocht . Ze bleek een 26 jarige senior te zijn vanuit de NL selectie van de Royal Dutch met internationaal 2 prijzen op haar naam. Dus heel blij met deze partij in aanloop naar de Holland Cup en het WK Finland.  Sabum Jair op de stoel en Boosabum Euc vanaf de kant hebben mij gecoacht, ik vond het heel leuk dat zij dat wilde doen, super bedankt!  Ik heb een leuke dag gehad en ben weer een ervaring rijker!