Search

Barada Camp 12-14 mei 2023 Taekwon-Do IN NAE DO KWAN Utrecht

Na een aantal jaar niet meer te zijn geweest ivm de corona tijd, was het dit jaar voor het eerst dat leden van onze club naar het meest bekende trainingskamp zijn geweest in Slovenie, het Barada camp van ITF Taekwon-Do legende Tomaz Barada en zijn vrouw Bianca Barada-Tapilatu.

Sabum Randy was deze keer gegaan met Boosabum Kayden, Kenya, Dounya, Gideon, Nathan ,Clyde,en Syb. Boosabum Nathan en Gideon gingen vliegen en de rest gingen met een busje erheen rijden.

Na 13 uur rijden door Duitsland en Oostenrijk kwamen ze aan om 8u in de ochtend. Gelukkig had Bianca voor ons team geregeld dat we direct in de kamers mochten om te rusten, ipv wachten tot 14 uur.

Boosabum Nathan en Gideon waren ook aangekomen en om 15 uur gingen we op weg naar de eerste training.

Vrijdag, zaterdag en zondag werd er hard getraind, met elk uur een andere leraar en sport. Toptrainers en heel veel Wereld- en Europees kampioenen waren aanwezig om hun kennis te delen. Van ITF Taekwon-Do, naar boksen, naar kickboksen, zowel light contact, point fight en K1 full-contact, dan naar MMA en zo kon je kiezen wat je wilde meedoen. 

Voor dames was er het speciale bianbox en vrouwen kickboksen, voor de kinderen waren er jeugdtrainingen en er werden dit jaar ook tuls gegeven door top trainer Master Stephen Ryan. Daarnaast ook hele goede rek en stretch oefeningen waardoor een ieder weer soepeltjes door kon naar de volgende trainingen.

Al met al was er voor iedereen iets en het is dan ook aan te raden om voor elke serieuze sporter dit kamp een keer te bezoeken. De sfeer, de passie, de vriendschappen die je opdoet daar, maar voornamelijk ook de kennis die je krijgt is onvergetelijk.

Volgend jaar in de tweede week van Mei zullen wij weer gaan en hopelijk met nog meer liefhebbers.