Search

Wedstrijdtraining Taekwon-Do IN NAE DO KWAN en Team Tul junioren Dames ITF Nederland

Het was wederom een druk Taekwon-Do weekend met op zaterdag 1 april de Open Duitse en zondag 2 april onze maandelijkse wedstrijdtraining. Maar ons wedstrijdteam stond er s’ morgens weer. Als leraar is het belangrijk om nav de beginsituatie (lange dag en laat thuis gekomen) de les aan te passen. Nav wat Sabum Grazailla mbt het stoïcisme vertelde , de les daarop aangepast. Belangrijk is om het positieve in iedere situatie te zien en te zoeken naar kansen, emoties te controleren en kijken naar de mogelijkheden. Idem in een sparringsgevecht als een scheidsrechter in jouw ogen een minpunt geeft, je kan het niet veranderen wel je emoties controleren en positief doorgaan en je eigen kansen creeeren. Dus na allerlei teamoefeningen , tul geoefend met een blessure/handicapt waar wel gekeken moest worden wat is dan wel mogelijk.

Bij het sparren, wederom afstand management en geen onnodige energie verspillen.

Na een welverdiende pauze, moesten onze junioren dames Boosabum Myrthe, Silke, Deena, Kenya samen met Jazzlyn en Joe nog aan de slag en dat gaat steeds beter.