Search

Nieuwe ontmoetingen binnen project Vuist tegen Discriminatie Taekwon-Do IN NAE DO KWAN


In het project Vuist tegen discriminatie maken 30 sportclubs uit de provincie Utrecht een vuist tegen discriminatie. Afgelopen maandag 27 maart waren wij bij elkaar.Na de pilot waaraan onze cub ook aan mee had gedaan in de stad Utrecht met 9 vechtsport scholen.https://itf-taekwondo.nl/2022/10/15/open-dagvechtsport-is-voor-iedereen/ De deelnemende clubs kenmerken zich door hun maatschappelijke betrokkenheid. 

Tijdens de startbijeenkomst begin februari  hebben we het Vuist- manifest ondertekend om hiermee uit te dragen dat wij actief met de Vuist-waarden aan de slag gaan.https://itf-taekwondo.nl/2023/02/03/succesvolle-startbijeenkomst-provinciaal-project-vuist-tegen-discriminatie-taekwon-do-in-nae-do-kwan/

De Vuist-aanpak kent drie onderdelen. Bewustwording en zichtbaarheid is er één van. 

Het tweede onderdeel is kennisoverdracht en daar gaan wij aan meedoen met (een deel) van onze trainers/leraren. De uitvoering in de sportclub, als derde onderdeel van het project, houdt o.a. in dat de deelnemende clubs, waaronder wij, de deuren openen voor mensen in de wijk  / gemeente. We zijn deze week met betrokken clubs uit de Gemeente Nieuwegein en omstreken bij elkaar gekomen om een eerste start te maken. We gaan samen optrekken om de deuren te openen voor inwoners van de betrokken gemeenten. Samen op weg naar nieuwe ontmoetingen! 


 [EK|HS1]Vul hier jouw eigen clubnaam in.