Search

Taekwon-Do HEROES TKD IN NAE DO KWAN schitteren op Flevocup 5 maart 2023

Flevocup 5 maart 2023 voor Taekwon-Do HEROES

Afgelopen weekend was de Flevocup georganiseerd in Zeewolde door Sportschool Hwarang Do, onder leiding van Robert Schoots. De hoofdscheidsrechter van dit toernooi was onze eigen Boosabum Audrey. 

Dit toernooi was extra speciaal aangezien onze Taekwon-Do Heroes (Taekwon-Do voor kinderen met een beperking) ook mee mochten doen. 

Naast onze Heroes, die bij Sabum Randy  elke vrijdag middag 16.00u in Maarssen trainen, ( https://itf-taekwondo.nl/tkd-heroes/) waren er nog 3 andere deelnemers van een andere school aanwezig. Dit was van Hwarang Do, waarbij de leden trainen bij Boosabum Lisanne Schoots. Samen geven zij met veel liefde en passie al heel wat jaren les aan deze geweldige groep kinderen. 

Naar aanloop van het toernooi is het altijd even spannend voor velen van de Heroes.

Hun spanningsboog is veel korter en ze zijn ook sneller zenuwachtig voor zo’n groot toernooi.

Er waren zelfs leden van beide scholen die niet eens meer mee wilden doen, maar hier lieten allen hun onbedwingbare geest zien, onze 5e tenet, en overwonnen hun angst om toch mee te doen.

Ons lid Tim, kreeg ook nog eens buikgriep, maar gelukkig was hij weer aangesterkt en stond dapper op het toernooi.

Onze HEROES mochten op het center veld (helemaal in het midden waar iedereen hen kon zien) hun kunsten laten zien. Dit veld had 5 strenge scheidsrechters die onder leiding van center referee, onze Boosabum Jeroen, stonden. Ze mochten via de nieuwe regels van het tul lopen (1 voor 1) hun sterkste tul laten zien, soms even bijgestaan door hun coach. En wat deden ze het geweldig. 

Na de puntentelling was de 1ste prijs bekend en de 3e prijzen ook, maar de scheidsrechters konden er niet uitkomen voor wie de 2e prijs zou zijn. Dus kwam er voor Tim een verlenging en moest hij nog een keer zijn tul lopen tegen zijn tegenstandster. Hij werd als winnaar aangewezen en haalde een verdiende 2e prijs. Maar wie was dan de eerste prijs…dat was onze Luka!  De allereerste kampioen van de tuls voor de Taekwon-Do HEROES. 

Kuzey, Lina, Ilena en Sebastian haalden een mooie verdiende 3e plaats.

Vervolgens was het tijd voor de hoogtesprong. 

Hier werd er gestreden wie de hoogste gesprongen trap kon maken.

Ilena zat samen met een andere meid in haar poule en Ilena kwam hier het sterkste uit en haalde een mooie 1ste prijs!

In de andere poule waren Sebastian en Tim het uitvechten tegen nog een andere deelnemer. Dit werd een enorm spannende partij waarbij het kussentje bijna niet meer hoger gehouden kon worden. Sebastian haalde net niet de hoogste stand maar Tim haalde het met een enorme hoge trap en hij werd verdiend 1ste. Maar een knappe 2e prijs voor Sebastian.

Met handen vol bekers konden onze HEROES weer naar huis gaan en wij als school zijn enorm trots op hun hoe ze hebben gepresteerd! Mede dankzij hun geweldige prestatie was onze club op de ranking als beste school geindigd.