Search

ITF Qualifying International Umpire Course 24-26 feb. 2023 in Tampere Finland. Taekwon-Do IN NAE DO KWAN Utrecht

ITF Qualifying International Umpire Course 24-26 feb. 2023 in Tampere Finland met meer dan 120 deelnemers. Verplicht voor diegene die willen scheidsrechteren op het WK, die in september ook hier wordt gehouden.Uit Nederland Sabum Rory, Bram, Boosabum Marissa onze eigen Audrey en Saseong James. (AETF Umpire Committee samen met Master Sandy en Attila).

ITF Umpire Committee Chairman Master Benzaquen, GM Wallace and Sabum Alto. ITF Technical Committee member GM Lan gaven de IUC.

Ter voorbereiding moesten wij van alle onderdelen ( sparring, tuls, individueel en teams, breken, speciale technieken en pre arragend)  video’s bekijken gemaakt door Gm Wallace. Zaterdag van 0.900u-18.00u en zondag tot 13.30u waarbij afwisselend theorie en praktische trainingen elkaar afwisselen. Waarbij deelnemers van Finland hun kunnen lieten zien ter beoordeling. Doel van ons als scheidsrechters is de veiligheid van de deelnemers en op de juiste wijze en eerlijk punten geven. 

Heel jammer dat er zo weinig coaches aanwezig waren zoals voorheen, die net als de scheidsrechters wel op hoogte moeten zijn van alle regels. Vaak zijn dan in hun ogen de scheidsrechters de schuldigen. Wij waren als cub goed vertegenwoordigd. Saseong James moest nog even op het afscheidscadeau een breektest uitvoeren.