Search

Eerste Talententraining ITF Nederland 19 feb 2023 Taekwon-Do IN NAE DO KWAN UTRECHT

Afgelopen zondag werd er voor het eerst een talententraining gehouden. 

Dit unieke evenement is georganiseerd door de Trainings Selectie Commissie (TSC), bestaande uit Sahyun Stephen Tapilatu, Boosabum Vincent Vrijsen en onze eigen Sabum Randy.

Het doel van deze training is om te kijken waar er in Nederland talent schuilt onder de leden van alle scholen en wie het ook leuk vindt om op wedstrijd niveau ITF Taekwon-Do te beoefenen.  Tevens was dit ook een unieke kans voor mensen van ITF Nederland, om samen met leden van het Nederlands team te trainen en van ze les te krijgen.

Iedereen van onze bond kon zich opgeven en er waren bijna honderd leden die zich hadden opgegeven. Van onze club waren er maar liefst 26 leden gekomen, naast leden van ons wedstrijdteam ( Boosabum Kayden, Fleur, Myrthe, Deena, Gideon,Silke, Kenya).die geselecteerd zijn voor het Nederlands team, EK Roemenie mei 2023.

TSC en leden Nederlands team

De dag werd begonnen met het kennis maken van het Nederlands team, zodat de deelnemers ook weten wie er nou in het Nederlands team zit.Hierna diverse warming ups en toen werd er begonnen met het onderdeel Tuls.

Er werd stil gestaan bij de basis standen, het ritme van de tuls, de sinewave en er werd geleerd hoe je meer kracht kan ontwikkelen in je tuls.Hierna mochten de deelnemers tuls tegen elkaar lopen en uitproberen wat ze geleerd hadden.

Vervolgens was er even een lunchpauze en daarna werd er verder gegaan met het onderdeel sparren.

Er werd uitgelegd hoe je moet bewegen in een wedstrijd, hoe je moet leren ontwijken en welke basis technieken erg belangrijk zijn. Vervolgens werden combinaties getraind en hoe je moet counteren.Hierna werd alles uitgeprobeerd in sparringswedstrijdjes.

Na 6 uur lang trainen was iedereen moe maar voldaan en kon iedereen naar huis met veel nieuwe kennis, nieuwe ervaringen of gewoon een lekkere training met elkaar.