Search

Scheidsrechterscursus door Boosabum Audrey Taekwon-Do IN NAE DO KWAN

Vandaag wederom de scheidsrechter cursus mogen geven, dit keer als officieel WSC lid. Samen met Marissa de koning was ik verantwoordelijk voor de theorie van de D-licentie. Er was een grote groep van maar liefst 24 enthousiaste deelnemers aanwezig. Sabum Graziella Idili en sabum Rory de Vries verzorgden de theorie van de C en B-licentie

S’ochtends begonnen we met het theorie gedeelte. We hebben verschillende punten behandeld waar je als scheidsrechter op moet letten tijdens het beoordelen van de deelnemers. Zo kwam aan de orde de punten telling en de waarschuwingen bij het sparren, en op welke punten je moet letten bij de tul beoordeling.
In het middagprogramma mochten de scheidsrechters hun theoretische kennis van de ochtend omzetten naar de praktijk.Dit was voor de meeste deelnemers moeilijker dan ze dachten maar al met al heeft iedereen het goed gedaan.