Search

Fight Right Keurmerk Taekwon-Do IN NAE DO KWAN

Taekwon-Do IN NAE DO KWAN heeft opnieuw het Fight Right keurmerk ontvangen. In 2009 hoorden wij al bij de eerste ITF Taekwon-Do school en ook bij de eerste tien Martial Arts clubs van Nederland die dit keurmerk hebben ontvangen nu al 13 jaar geleden.Het Fight Right Keurmerk is in het leven geroepen om de kwaliteit van de vechtsportverenigingen te waarboren en te vergroten.

https://nivm.nl/media/fotos/Keurmerken/Overzicht%20Fight%20Right%20clubs%20september%202022.pdf

De clubs die dit keurmerk hebben, geven pedagogische en didactische lessen, bieden sociale en fysieke veiligheid en zijn maatschappelijk betrokken. Daarnaast heeft de (hoofd)trainer een sporttechnische opleiding en de opleiding weerbaarheid en agressieregulatie succesvol afgerond en is in het bezit van een EHBO diploma. 

Nu moesten als club wederom voldoen aan bovenstaande eisen, want in drie jaar kan er heel veel gebeuren met een club, de lessen en de trainers . Behalve een EHBO diploma moeten alle leraren nog steeds voldoen aan het VOG (Verklaring van Goedgedrag) en vanaf de inschrijving van leden, roosters, inhoud lessen tot en met een vertrouwenspersoon moet vastgelegd worden in een protocol. 

Er is ook een ander Keurmerk, het Keurmerk Vechtsportautoriteit deze wordt uitgegeven door de Nederlandse Vechtsportautoriteit, ook bekend als de VA. 

Het Fight Right Keurmerk stelt een aantal eisen die voor het Keurmerk Vechtsportautoriteit niet worden gesteld en is dus moeilijker om te behalen. Bijvoorbeeld op het terrein van maatschappelijke betrokkenheid, pedagogisch en didactische lessen, goed bestuur en gezonde financiën. Dit heeft een dus meerwaarde voor vechtsportscholen zoals onze club, die zich op maatschappelijk terrein willen onderscheiden. 

Het Keurmerk Vechtsportautoriteit staat los van het keurmerk en label van het NIVM. Vechtsportscholen die zich bezighouden met kickboksen, thaiboksen en/of mma én willen meedoen aan wedstrijden in deze sporten, kiezen voor VA en moeten op den duur het Keurmerk Vechtsportautoriteit hebben als ze dus aan full contact wedstrijden willen meedoen. 

https://www.vechtsportautoriteit.nl/keurmerk-vechtsportautoriteit-fight-right-en-het-label-veilig-verantwoord-vechtsporten/

https://nivm.nl/nieuws/2022-12-05/unicum-voor-taekwon-do-school-in-nae-do-kwan-uit-utrecht