Search

LTC 23 oktober 2022 Taekwon-Do IN NAE DO KWAN

Vandaag was het weer tijd voor de Landelijke Technische Training. Deze traingsdag wordt 2x per jaar georganiseerd en is voor iedereen vanaf 2de gup.

Van Taekwon-Do IN NAE DO KWAN deden Boosabum Jonathan, Kayden, Tim, Tji-Way, Nadia, en de rode banders Deena, Kenya, Jack, Julian en Anniek mee. Sabum Randy was er als supporter/scout /fotograaf. Een flinke opkomst dus!De training werd begonnen met een spel waarbij je elkaar niet mocht aanraken (moeilijk!) en een aantal statische rekoefeningen. 

Daarna werd de groep opgesplitst naar band en was er aandacht voor de hoogste tuls. Ook was er tijd voor het Ilbo matsogi sparren waarbij ieder tweetal 10 minuten de tijd kreeg om een ‘1 step’ te bedenken met technieken uit de hoogste tuls. 

Na een welverdiende pauze was het tijd voor de andere tuls en werd er kort stilgestaan bij de geschiedenis van Korea. Vandaag ging het over de opstand tegen Japan, waaronder de 1 maart beweging in 1919 (Sam-Il). 

Aan het einde was er ook nog wat uitleg over de verschillende motions in tuls, de sine wave en een aantal trainings secrets. Al met al weer een hoop geleerd en opgefrist!

Boosabum Nadia.