Search

Fuji Mae Cup 25 sept 2022 Taekwon-Do IN NAE DO KWAN

Afgelopen zondag werd het Fujimae Kids cup gehouden in St. Oedenrode.Elk jaar wordt dit toernooi georganiseerd door Masters Jack de Smit en Carlo van de Braak van sportschool Chong Do Kwan.Het is een toernooi voor de beginnende Taekwon-Doin maar ook de wat meer ervaren jongeren mogen meedoen, mits ze onder de 15 jaar zijn.

Onze club heeft sinds kort een paar nieuwe jonge wedstrijdleden. Doordat we zeer succesvol zijn op wedstrijden, krijgen steeds meer leden van ons de interesse om ook wedstrijden te doen.Wedstrijden zijn natuurlijk de ultieme test hoe goed je in je eigen sport bent.

Sabum Randy en Mohamed waren met Clyde afgereisd met de nieuwe wedstrijdleden, Layane, Ryan, Sascha, en Sam en 1 meer ervaren wedstrijd lid, Jack.De scheidsrechters waren deze keer niet alleen Boosabum Audrey en Tji-Way maar ook onze ervaren wedstrijdleden Deena en Boosabum Kayden.Zij mochten voor het eerst scheidsrechteren en dat deden ze heel erg goed.

De dag begon met de opening en daarna een gezamenlijke warming up waarbij diverse coaches de kinderen mochten warm maken.Normaal gesproken starten ze altijd met de tuls, daarna sparren en dan springen. Maar vandaag ging alles door elkaar dus je moest goed opletten wanneer en waar je mocht. Gelukkig was alles duidelijk aangegeven op speciale kaartjes voor de deelnemers, waar op stond welk veld je moest, welke ronde, welke partij en of je rood of blauw was.

Sascha en Sam zaten samen in de sparringspoule. Sascha sparde knap met mooie technieken maar in zijn laatste partij verloor hij nipt waardoor hij de 2e prijs haalde.Sam vocht erg goed, hij was de jongste in de poule maar liet zich niet wegslaan en maakte mooie punten. Hij haalde een mooie 3e plaats.Bij de tuls werd Sacha ook nog eens 2e en bij het springen haalde hij knap een 3e plaats.

Layane vocht haar allereerste toernooi zeer knap. Ze was zo sterk dat haar tegenstanders niks hadden in te brengen. Ze haalde dik verdiend een 1e plaats bij het sparren en dat belooft wat in de toekomst voor haar.

Ryan was ook voor het eerst op een toernooi. Bij de tuls ging het in het begin best goed en won hij ook. Daarna, misschien door de zenuwen, vergat hij heel even zijn tul en kon toen niet meer winnen. Wel een mooie 3e plaats voor hem.

Bij het sparren ging het beter en won hij zijn partijen knap. Helaas verloor hij zijn laatste partij, maar wel een mooie 2voor hem.

Jack, de meest ervaren deelnemer van ons op dit toernooi, moest sparren tegen zwarte banders. En niet zomaar zwarte banders, maar jongens die ook het Nederlands team in willen gaan. Maar Jack liet zich niet bang maken en vocht knap. Hij hield zich zo goed mogelijk aan de gameplan die hij van tevoren met Sabum Randy had besproken en dat resulteerde in hele mooie overwinningen. De enige partij die hij verloren heeft was tegen een boomlange zwarte bander die met zijn lange benen makkelijk op Jack zijn hoofd kon schoppen. Toch maakte Jack het hem niet makkelijk en stond zelfs op een winst, maar gaf het helaas aan het einde weg. Wel een knappe 2e plaats voor hem.Bij tuls werd hij 3e en daarna bij het springen, versloeg hij alle deelnemers waarbij hij overbleef met weer een jongen die het Nederlands team in gaat. En ja hoor, hij versloeg hem en werd mooi 1e.

Al met al een kleine groep, maar toch nog heel wat prijzen gehaald. We mogen zeker weer tevreden zijn over onze warriors. Op naar het volgende toernooi!