Search

Open Noord West Veluwe 11 juni 2022 Taekwon-Do IN NAE DO KWAN

Afgelopen weekend werd er het ONWV toernooi gehouden in Elburg.

Dit keer was het een speciale gelegenheid, omdat dit het 50 jarige bestaan was van de organiserende club Martowirono. Er werd gestreden bij de onderdelen Tuls en Sparren en er waren ook hoogte en vertesprong onderdelen waar iedereen aan mee mocht doen als ze dat wilden.

Onze club was met 10 deelnemers gekomen met deze keer voor het eerst Sasha, een leerling uit ITF Rusland, die net in ons wedstrijdteam is gekomen.En wat een debuut was dat. Bij de tuls versloeg hij alle tegenstanders tot in de finale. Helaas verloor hij deze onbegrijpelijk, maar een mooie 2e plaats voor hem. Bij het sparren was hij de uitblinker van de dag. Met geweldige technieken versloeg hij alle tegenstanders met gemak en werd verdiend 1e.

Kenya liep bij de tuls mooi, maar viel net niet in de prijzen. Bij het sparren maakte ze dit goed door iedereen te verslaan en verdiend 1e te worden. Door haar dominante manier van sparren was ze te sterk voor alle tegenstanders.

Silke liep haar tuls heel erg mooi, maar vlak voor de halve finale verloor ze heel onbegrijpelijk. 

Bij het sparren ging het deze keer minder goed dan bij de Holland Cup maar won ze toch een mooie 3e plaats. Als ze leert met haar energie om te gaan, wordt zij alleen maar nog sterker.

Ilias haalde bij de tuls een 3e plaats. Wel wordt hij steeds sterker in de tuls dus dat is mooi voor de toekomst. Bij het sparren vocht hij erg goed en domineerde hij de wedstrijden. Hierdoor haalde een verdiende 1e plaats.

Jack haalde ook een 3e plaats bij de tuls. Nu nog even zijn technieken leren goed af te maken dan komt die 1e prijs nog wel in de toekomst. Bij het sparren haalde hij na felle partijen een mooie 2e plaats. Hij wordt steeds beter en gerichter dus die 1e plaats komt daar ook nog wel.

Niclette haalde bij de tuls een 2e plaats. Wanneer ze meer kracht kan laten zien tijdens haar tuls gaat ze zeker 1e worden de volgende keer. Bij het sparren was ze te sterk voor iedereen en won ze een mooie 1e plaats.

Gideon vocht zijn sparringspartijen heel goed. Hij wordt steeds beheerster en merkt daardoor dat hij door gericht sparren alle partijen kan winnen. Een mooie verdiende 1e plaats voor hem.

Deena haalde een welverdiende 1e plaats bij de tuls. Bij het sparren had ze de pech om meteen tegen een van de sterkste meiden, Sydney (van Sportschool Difesa),  van haar poule te komen. Deena en Sydney zijn de sterksten van hun poule en doordat Deena kantje boord verloren had , kon ze alleen nog voor de derde plaats gaan. En die won ze dus ook heel sterk.

Fleur was vandaag in topvorm. Bij de tuls liep ze goed en won ze alle partijen en sleepte zo een verdiende 1e prijs binnen. Bij het sparren was ze eindelijk weer de Fleur zoals we haar kennen. Veel bewegen, scherp in haar technieken en zo versloeg ze iedereen en werd ze ook hier weer 1e.

Kayden liet ook zien dat hij op dit moment een van de beste is in Nederland van zijn leeftijd en gewicht. Bij de tuls liep hij mooi en haalde een 1e prijs. Bij het sparren moest hij deze keer tegen senioren, waarbij eentje dubbel zijn leeftijd was. Maar hij versloeg ze allemaal en een dik verdiende 1e plaats voor hem.

Coaches Sabum Randy en Boosabum Nathan en Clyde konden trots terug kijken naar weer een zeer geslaagd toernooi. Dit keer een 2e plaats op de ranking van de beste teams van de dag, maar dat kwam omdat we niet compleet waren met ons team en we dus net 1 gouden plak te weinig hadden.

In totaal haalden wij 10x goud, 3x zilver en 4x brons.

Dankzij onze eigen Boosabum Audrey, die hoofdscheidsrechter was en dus verantwoordelijk was voor alle scheidsrechters, liepen de partijen goed, waarbij ze wel veel moest regelen omdat er dit keer enorm veel beginnende scheidsrechters waren. Onze andere scheidsrechters Boosabums Tji-way en Abbas hebben ook hun kennis en kunde weer mogen oefenen op het toernooi.