Search

27e Junior en 36e AETF EK Taekwon-Do IN NAE DO KWAN

Na het EK in Spanje vorig jaar in november 2021 was het wederom een EK in Porec Croatia. Helaas wel wat vlak achter elkaar door de Covid.

De AETF T&U comité met oa Saseong James, Master Sandy (Scotland) en Attila (Hongarije) moesten dus het wederom organiseren. Na veel e-mails en zoom meetings kwamen wij erachter dat helaas de spelers en scheidsrechters in een hotel zaten. Dat is namelijk niet de bedoeling, maar doordat een hotel weg viel kon het niet anders. Groot voordeel was wel dat de Sporthal op 3 minuten lag, alleen qua oppervlakte te klein en metname ook de tribune. Het was dus ven passen en meten en ook ervoor zorgen dat er niet te veel mensen in de zaal waren. Wel een mooi hotel, prima eten en dicht bij het water en oude stad Porec.

Het wedstrijdschema klopte helemaal en waren veel coaches en spelers erg tevreden over.

Ook was er voor de tweede keer de heer Kirk van de ITF Concussion policy aanwezig om het medische team bij te staan wat er allemaal bij komt kijken als een speler een te harde trap/stoot krijgt en de procedure om te handelen. Dat allemaal voor de veiligheid van de speler. Het is de bedoeling dat dit beleid doorgezet zal worden over de gehele wereld, ook omdat vaak de aanwezige doctoren vaak niet precies weten hoe te handelen bij acute hersenschuddingen. Helaas moest hij meerdere keren in actie komen en mochten twee spelers ook niet voor hun gezondheid.

ITF Nederland was er met Sabum Randy, bondstrainer ITF Nederland en Boosabum Ana, Fleur, Myrthe, Gideon en Kayden . Waarbij Myrthe en Ana een mooie zilveren medaille behaalden. Natuurlijk had er meer in gezeten bij hun en de anderen metname bij het dames junioren teamsparring en breken. In elk geval wel een ervaring rijker .

ITF Nederland behaalde in totaal 5 zilveren en een bronzen medaille.

AETF T&U Committee

Boosabum Myrthe en Ana zilver bij het sparren