Search

Flevocup 20 maart 2022

Na de Open Duitse kampioenschappen was er afgelopen weekend het 2e toernooi van het jaar, de Flevocup. Dit toernooi wordt jaar georganiseerd door Robert Schoots van Taekwon-Do school Hwarang-Do uit Zeewolde. Door de corona was het al weer twee jaar geleden dus nu was het nog even spannend hoe het toernooi zou verlopen zonder alle covid regels

Dit keer vertrokken Coaches Sabum Mohamed en Randy, Boosabum Sylvester en Clyde samen met scheidsrechters Boosabums Audrey en Jeroen en Abbas met een wat grotere delegatie als in Duitsland. Met in totaal 16 deelnemers verzamelden we in Harderwijk om 9.00u

Het was dit keer een speciaal toernooi omdat ook onze Taekwon-Do Heroes mee mochten doen in een speciale poule. De Heroes (Taekwon-Doins met een beperking) worden getraind door Sabum Randy in Maarssen en door Boosabum Lisanne Schoots in Zeewolde.

Van onze club deden mee: Lina Fajr, Luka Reinhard en Ilena van ’t Hul. Helaas werd Ilena getroffen door het corona virus en kon deze kleine dappere meid jammer genoeg niet meer meedoen.

Het toernooi was bezocht door 25 clubs in totaal vanuit Nederland en België.

Na de officiële opening mochten de Heroes beginnen met hun wedstrijd. Er werd gevraagd aan de 7 deelnemers wie er als eerste wilde. Niemand durfde, behalve Luka. Die zei dat hij wel als eerst wilde gaan en hij liep zijn Saju Jirugi heel goed. Lina wilde wel als vierde gaan en liep ook mooi haar stappen. Nadat de anderen ook hun tuls hadden laten zien mochten ze hun kunsten bij de hoogtesprong laten zien. Doordat iedereen evenveel punten scoorden was het een gelijkspel en werd er een unieke uitslag gekozen dat ze allen de 1ste prijs kregen. Toppers!!!!

Daarna was het de beurt aan de anderen en dat ging als volgt:

Rodi mocht beginnen met springen. Maar haalde geen prijs helaas. Bij de tuls liep hij wel goed en sleepte in de finale de 2e prijs binnen. Ook bij het sparren vocht hij enorm goed en won zijn partijen waardoor hij in de finale tegen clubgenoot Ilias stond. Helaas verloor hij en won ook hier de 2e prijs.

Ilias vocht zich door naar de finale met het sparren en kwam dus tegen clubgenoot Rodi. Deze finale won hij en haalde een mooie 1ste prijs. Ook bij de tuls ging het goed. Hij begint steeds strakker te lopen en haalde hierdoor een 2e prijs.

Kenya en Silke zaten ook bij elkaar in de poule. Zowel bij sparren als bij tuls. Bij de tuls haalde Kenya een 3e plaats en Silke won tot aan de finale. Deze verloor ze, ook al maakte haar tegenstander, een zwarte bander, een fout in haar tul en technisch ook nog wat fouten. Wel een 2e prijs voor haar. Bij het sparren was Kenya een maatje te groot voor al haar tegenstanders. Ze veegde met iedereen de mat aan en werd dik verdiend de 1ste.

Niclette begint steeds netter haar tuls te lopen maar helaas werd ze voor de finale uitgeschakeld. Wel een 3e prijs voor haar. Bij het sparren was ze de sterkste en won hier een verdiende 1ste prijs.

Noah deed mee met drie onderdelen. Bij het springen werd hij dik verdiend 1ste. Bij de tuls haalde hij helaas geen prijs, maar bij het sparren maakte hij dit goed door zijn tegenstanders allen dik te verslaan met zijn supersnelle bewegingen en zo haalde hij weer een welverdiende 1ste prijs binnen.

Luke wordt ook steeds beter in sparren. In de finale vocht hij tegen een wilde vechter maar Luke bleef rustig kijken en maakte hier en daar wat punten, helaas maakte zijn tegenstander net een punt in de laatste seconden en daardoor haalde hij de 2e prijs.

Kayden liep zijn tuls erg sterk en kwam door tot de finale. In de finale liep hij ook heel goed en veel netter dan zijn tegenstander. Tot verbazing van velen gaven de scheidsrechters een 3-2 in het voordeel van zijn tegenstander. Erg onbegrijpelijk, maar een 2eprijs voor hem. Bij het sparren waren er geen tegenstanders voor hem, dus werd hem gevraagd of hij tegen de senioren wilde vechten. Dat vond hij geen probleem. En dat was te zien. Hij versloeg alle senioren en werd dik verdiend 1ste!

Gideon is steeds sterker aan het worden met sparren maar moet nog leren om zijn rust te bewaren in de wedstrijden. Zodra hij dit doorheeft zal hij alleen maar nog sterker worden en veel duidelijker winnen. Hij vocht zich naar de finale en hier won hij ook zijn partij en dus een mooie 1ste prijs voor hem.

Myrthe en Ana waren ook samengevoegd met clubgenoten. Myrthe zat met de tuls bij Fleur waarbij beide dames sterk hun tuls liepen wat resulteerde in een finalepot tussen de dames. Hier liep Fleur net wat technisch netter en won de 1ste prijs en voor Myrthe dus de 2e prijs.

Bij het sparren zaten Ana en Myrthe bij elkaar. Ook hier waren beide dames te sterk voor hun tegenstanders waardoor ze elkaar troffen in de finale.

Na twee keer in een gelijkspel te eindigen werd het een golden point. Hier was Ana wat scherper en won de partij. Ana 1ste prijs en Myrthe 2e prijs.

Deena wordt alleen maar sterker met haar tuls. Ze won al haar rondes en in de finale was ze ook duidelijk de betere. Een 1steprijs voor haar.

Bij het sparren was ze ingedeeld bij clubgenoot Fleur. Beide dames vochten hun tegenstanders van de mat en troffen elkaar in de finale. Hier was de ervaring van Fleur het grootste verschil en won Fleur de partij. Deena 2e prijs en Fleur 1ste prijs.

Miles, ons nieuwste en jongste lid van het team, deed ook mee met sparren en tuls. 

Hij heeft veel talent en zal in de toekomst zeker veel prijzen gaan binnenhalen. Bij het sparren haalde hij dan ook de 2e prijs.

Al met al een zeer geslaagd toernooi met een regen aan prijzen, 13x Goud, 10x zilver en 2x brons.

Mede dankzij de onvoorwaardelijke steun en aanmoedigingen vanaf het publiek van ons vaste team, de ouders van bijna alle deelnemers. Onze opzet met een wedstrijdteam begint ondanks de Corona tijd zijn vruchten af te werpen, niet alleen gezien de resultaten maar ook qua teamsfeer. Veel clubs vragen hoe doen wij dat??Top.