Search

Open Duitse Kampioenschappen Taekwon-Do IN NAE DO KWAN

Na een lange tijd mocht er door de versoepelingen in diverse landen, eindelijk weer een internationaal toernooi worden georganiseerd. Afgelopen weekend waren er dan ook diverse toernooien waar we maar al te graag naar toe wilden met het wedstrijdteam. Er werd getwijfeld tussen een toernooi in London en een toernooi in Duitsland. Doordat we goede banden hebben met Master Vones en Grandmaster Lan van Duitsland, kozen we voor de open Duitse in Monheim. Wij waren de enige club uit Nederland.

Sabum Randy vertrok met Boosabum Sylvester en Audrey vanuit Maarssen en volgde Boosabum Jeroen en zijn vrouw, die samen met Deena en Silke van het wedstrijdteam in de auto zaten, naar Monheim.

Hier troffen ze na ruim 2 uur rijden de rest van het team, bestaande uit scheidsrechter Boosabum Tji-Way,  Coach Clyde, Kayden, Kenya, Ilias, Gideon, Rodi en Jack. Natuurlijk ontbraken de vaste supporters niet waaronder de ouders en zusje van de deelnemers.

Nadat iedereen gecontroleerd was met de QR codes en sommigen de antigeen test, mochten we naar binnen en konden we ons klaarmaken voor de wedstrijd.

Het toernooi  werd geopend met een hele mooie speech van Master Vones over hoe fijn het is om weer met zijn allen bij elkaar te kunnen zijn, natuurlijk over de gang van zaken met Rusland en Oekraïne, waarbij Master Vones met mooie woorden zei, in de trend van onze grondlegger Generaal Choi Hong Hi, dat wij allen gelijk zijn waar we ook vandaan komen en hoe we eruit zien. Wij zijn allen broeders en zusters, en dat wij dankbaar moeten zijn dat we samen weer dingen kunnen doen.

Hierna werd er gegroet, hielden we 1 minuut stilte voor de slachtoffers van de oorlog en om even de gedachten te houden bij onze Taekwon-Do broeders en zusters in die oorlog. 

Nu startte het toernooi.

Deena mocht de spits afbijten en legde meteen de lat hoog voor de rest van het team door zeer verdiend de 1ste prijs te halen bij de tuls.

Daarna was het tijd voor Silke en Kenya waarbij Kenya helaas geen prijs haalde maar Silke wel een mooie 2e plaats haalde, waarbij velen eigenlijk dachten dat ze zelfs 1ste zou worden omdat ze veel sterker liep dan haar tegenstandster. 

Vervolgens mochten de heren Rodi, Ilias en Jack hun tuls lopen. Helaas vergaten alle drie hun tul en verloren ze hun tul wedstrijd. Ilias deed dit gelukkig pas in de halve finale waarbij hij toch nog een 3e plaats kon bemachtigen.

Bij het onderdeel hoogtesprong wist Rodi gelukkig nog wel een mooie 3e plaats te behalen.

Kayden was de laatste die tuls mocht lopen. Hij liep erg krachtig, maar zijn tegenstander liep net wat netter en hij verloor dus zijn wedstrijd. 

Nu was het tijd voor het sparren, waarbij Kenya en Silke als eerste mochten. Kenya vocht enorm sterk, ondanks een vervelende blessure in haar knie. Maar ze luisterde goed naar haar coach en won duidelijk haar partijen. Een dik verdiende 1ste plaats voor haar.

Silke vocht ook sterk en gebruikte haar lengte goed in haar partijen. In de finale liet ze haar tegenstander steeds te dicht op haar komen en hierdoor verloor ze helaas haar partij. Maar een mooie 2e plaats voor haar. 

Rodi vocht zijn partijen heel goed en sterk. Hij gebruikte optimaal gebruik van zijn snelheid en won zo al zijn partijen. Een dik verdiende 1ste plaats voor hem.

Ilias had de pech om tegen hele grote jongens te vechten. Ondanks dat ze 1 of 2 koppen groter waren vocht hij enorm dapper. Maar kon de winst niet naar zich toe trekken. Een 3e plaats voor hem. Als hij beter leert luisteren naar de coach had er misschien nog meer ingezeten.

Jack vocht tegen een zeer ervaren, maar ook harde tegenstander. Jack gaf alles wat hij kon, maar moet leren zijn emoties onder controle te houden zodat hij scherper punten kan maken en niet met zijn tegenstander meevecht. Maar het gaat al steeds beter en komt wel goed in de toekomst. Wel een 3e plaats voor hem.

Deena vocht een harde wedstrijd tegen een wilde vechtster. Na wat blessures en goede klappen te ontvangen, waardoor ze achter liep, raakte ze wat in paniek, maar nadat ze weer rustig werd en sterker vocht trok ze de partij weer naar haar toe. Helaas voor het einde maakte haar tegenstander nog wat punten en verloor ze. Maar een 3e plaats voor Deena.

Nu was het tijd voor Gideon. 

Gideon begon zijn wedstrijd erg sterk. Hij bewoog lekker in het veld en maakte zijn punten. In de tweede ronde gaf hij hier en daar punten weg en dat resulteerde in een gelijkspel. Dit zorgde voor een verlenging. In de verlenging scoorde hij goed en stond voor. Maar 7 seconden voor het einde liet hij zijn tegenstander nog net een punt maken dus stond het weer gelijk. Bij de golden point ronde verloor hij nipt de wedstrijd.

Kayden vocht tegen een reus van een tegenstander. Door goed te bewegen en aan te vallen scoorde hij goede punten. Hierdoor  trok hij de wedstrijd naar zich toe en vocht hij zich de finale in.

In de finale vocht hij dapper maar verloor hij helaas zijn partij. 

Maar wel een mooie 2e plaats voor hem.

Al met al mogen we trots zijn met drie keer goud, vier keer zilver en vier keer brons en een eindresultaat van de 6e plaats van de 16 clubs die deelnamen.