Search

EK Spanje 23-38 nov

De 27 junior en 36 senior Europese kampioenschappen Sports Hall Camilo Cano, La Nucia 23- 28 November 2012.

Na ruim 1,5 jaar zonder internationale wedstrijd was het dan eindelijk zover met 575 deelnemers uit 29 landen.

Saseong James , lid van Tournament&Umpire Commitee van de AETF samen met Master Sandy uit Scotland en Attilla uit Hongarije waren samen met de organisator al maanden bezig om alles voor te bereiden. Vanaf de, uitnodiging, sportdata (Master Vones) ,prijzen, diploma’s, wedstrijdschema ,de weging, vervoer, hotels, plan van de sporthal tot aan alle benodigdheden in de hal. Veel zoom metingen en e-mails zijn hieraan besteed en door de veranderde situatie van Covid in Spanje en alle Europese landen wel spannend of het zou doorgaan.  Attila kon helaas niet aanwezig door een positieve en moesten wij het gehele toernooi met twee mensen leiden.

Van onze club deden, Boosabum Fleur, Myrthe,Ana, Kayden en Gideon. Helaas voor vertrek was Gideon positief getest en moest hij dus thuisblijven, terwijl zijn ouders alles al geboekt hadden erg zuur. Sabum Randy ging als bondstrainer van ITF Nederland mee en heeft afgelopen 1-2 jaar elke week samen met hun getraind. 

Bij aankomst moest iedereen weer getest worden, natuurlijk waren er spelers waren positief en moesten in quarantaine. Gelukkig niet van ITF Nederland. In alle binnen ruimtes mondkapje op, alleen de matscheidrechter mocht zonder en zonder publiek, Clyde heeft nog even kunnen kijken.

Naast Saseong was, Sabum Rory als top scheidsrechter aanwezig en heeft hij de handsignalen goed doorgenomen en Master Coos als vervangende voorzitter van de AETF.

Dinsdag 22 nov. de scheidsrechters en coach meeting voorgezeten door Saseong , evenals elke ochtend voordat het toernooi van start gaat. Het toernooi is voor de aanwezigen goed verlopen, wij waren alle dagen op tijd geëindigd en er waren maar drie protesten die geen grond hadden. Natuurlijk hebben diegene die verloren hebben altijd commentaar op anderen , vooral op scheidsrechters , de regels en zijn wel alle winnaars tevreden. Mooi is het wel om te zien dat meer topvechters doorgaan met hun carrière nu als scheidsrechter.

Ook werd voor de eerste keer de ITF concussion policy geïntroduceerd door Master Philip en Kirk waarbij de bedoeling is dat de scheidsrechters en metname de matscheidsrechter een hersenschudding aan kan zien aankomen ens amen met de aanwezige dokter de juiste diagnose kan bepalen. Helaas waren er genoeg voorvallen die gebruikt zijn om te laten zien dat bv een aangeslagen deelnemers in de tweede ronde het gevolg kan zijn van een harde stoot in de eerste ronde . Veiligheid van de deelnemers staat hierbij centraal

Er is ook een gehele nieuwe AETF president en board members gekozen die het beleid van de aankomende 4 jaar gaan bepalen , helaas is Master Coos niet gekozen. Sahyun Willy kreeg zijn Grand master titel.

Wij als T&U committee zijn ontbonden en wachten nu dus  rustig af als wij weer gekozen zullen worden. Volgend jaar staat het EK gepland in Kroatië, Porec en de European Cup in Italië 15-19 juni Lignann Sabbiadoro