Search

Open Noord West Veluwe Toernooi 6 nov 2021

Afgelopen zaterdag werd het Open Noord West Veluwe toernooi gehouden in Elburg.

Dit was het 2e fysieke toernooi na de lange Corona tijd waarbij er geen wedstrijden gehouden konden worden.

Sabum Randy vertrok vroeg in de ochtend met Boosabums Sylvester, Audrey en met Deena richting Elburg. Daar troffen ze de rest van het team bestaande uit: Kayden, Kenya, Silke, Myrthe, Fleur, Ana, Gideon, Lucas, Rodi, Jack, Ilias, en Noah. Daarnaast ook Coach Clyde en scheidsrechters Boosabum Audrey, Tji-Way en Tim en natuurlijk de trouwe ouders als supporters. Sabum Mohamed kwam later in de middag.

In de zaal zochten we ons plekje en maakten we ons klaar voor het toernooi. Er werd even gezamenlijk warm gedraaid olv Sabum Randy en toen was het tijd om op te stellen en het toernooi werd geopend door organisatoren Sabums Claudia Martowirono en Raymond Eikema.

Doordat er veel deelnemers terug hadden getrokken door de QR code check hadden veel deelnemers geen tegenstanders. Dit wordt opgelost door diverse poules samen te voegen. Dit had voor en nadelen. Hele lichte mensen moesten tegen veel zwaardere deelnemers en rode banders werden samengevoegd met de zwarte banders. Dit was nadelig voor Deena, Ilias en Lucas, Silke en Kenya want die werden met hun rode band bij de zwarte banders gezet. En voor Boosabum Myrthe, die helemaal geen tegenstanders had, want die werd nu bij de jongens ingedeeld. Maar dapper als ze is, stemde hiermee in.

Het toernooi begon met de hoogte en verte sprong. Hierbij kon alleen de degene die eerste werd een prijs verdienen. 

Silke kwam in de top drie terecht maar helaas na een lange en spannende partij eindigde ze als 2e. Hetzelfde voor Noah die ook eindigde als 2e en dat is erg knap nadat hij moest terugkomen van een heftige tijd waarbij hij ziek was en veel weer moest opbouwen qua kracht en conditie. Ook Rodi Lucas en Ilias behaalden net geen prijzen.

Lucas had ook nog eens de pech om verkeerd terecht te komen bij zijn sprong, waardoor hij enorm pijn had en dus later uit het toernooi moest stappen.

Jack lukte het wel om de 1e  prijs te bemachtigen dus een mooie beker voor hem.

Vervolgens waren was het tul gedeelte aan de beurt.

Deena liep hier overtuigend haar tuls waarvoor ze hard getraind had en het resultaat was dan ook daar. De 1e prijs dik verdiend voor haar.

Jack haalde een mooie 2e prijs bij de tuls door elke tegenstander te verslaan. In de finale verloor hij helaas van zijn tegenstander.

Silke en Kenya zaten bij elkaar in de poule en beide dames liepen hun tuls goed. Dat resulteerde in de finaleplek voor beiden waarbij Kenya aan het langste eind trok en 1e werd. Silke een mooie 2e plaats.

Kayden liep zijn tuls mooi strak, maar door onkunde van de scheidsrechters in opleiding verloor hij zijn partijen die hij zeker had moeten winnen.

In zijn poule zat ook Gideon die door een fout van de organisatie bij de tuls beland was, terwijl hij alleen sparren doet. Maar heel dapper ging hij daar staan om toch het te proberen. Helaas verloor hij zijn wedstrijd door het vergeten van de tul.
Bij het sparren had Gideon een poule met sterke en ook wilde vechters. Normaal gesproken vecht hij altijd wild mee, maar deze keer bleef Gideon koelbloedig en luisterde heel goed naar zijn coach. Daardoor trok hij de partijen naar zich toe. In de finale bewoog hij erg goed en maakte mooie punten, maar helaas gaven de scheidsrechters de tegenstander aan als winnaar. Maar wel een mooie overwinning voor hemzelf om rustig te leren blijven in drukke situaties.

Lucas, Ilias en Rodi zaten ook bij elkaar in de poule. Lucas kon zijn tuls niet helemaal goed lopen door de pijn in zijn voet en is daarna ook direct naar het ziekenhuis gegaan. Gelukkig viel dat uiteindelijk wel mee, maar hij moet goed herstellen. Ook Ilias en Rodi haalden hier helaas geen prijs.

Myrthe en Fleur zaten ook bij elkaar in de poule. Beide dames liepen hun tuls mooi strak en in de finale won Fleur van Myrthe. 1e plaats Fleur, 2e plaats Myrthe.

Naast hun poule liep ook Noah tuls. Noah gaf wat hij kon maar haalde helaas geen prijs hier

Nu was het tijd voor het spar gedeelte en hier liet Noah zien dat hij de baas was. Hij won al zijn partijen heel goed en haalde hier dus de verdiende 1e prijs mee. Supergoed!

Ilias vocht zijn partijen goed en vocht zich naar de finale toe. Hier verloor hij helaas van een wat grotere jongen. Een 2e plaats voor hem.

Rodi was erg goed bezig . Hij bewoog lekker rond en probeerde zijn punten te pakken maar het was net niet genoeg om de wedstrijd te winnen, dus helaas geen prijs voor hem deze keer.

Jack is erg vooruit aan het gaan met sparren en leert steeds meer. Dat was te zien aan het resultaat want hij haalde een mooie 1eprijs.

Silke en Kenya moesten tegen zwarte banders en dat hebben de zwarte banders geweten. Zowel Silke als Kenya lieten de meiden even zien wat sparren was en wonnen al hun partijen. Beide dames hadden dik verdiend de 1e prijs gehaald.

Deena was dus samegevoegd met alleen maar topvechters die ook in het Nederlands team zitten, waaronder Fleur, Ana en Robin van Difesa Sports. Dat was even slikken maar dapper als ze was gaf ze haar best en al haalde ze geen prijs, ze haalde wel een hele goede mentale winst voor haarzelf.

Ana verloor helaas tegen Fleur maar won wel weer van haar andere tegenstanders dus een 3e plaats voor haar. Fleur won overduidelijk van iedereen en was verdiend de 1e geworden.

Myrthe moest dus tegen jongens…en niet zomaar een poule, maar de poule van Kayden… de Big Boys. En raad eens? Ze versloeg alle jongens dubbel en dwars om in de finale tegen Kayden te staan. En dit waren twee hele spannende rondes waarbij er twee keer gelijk werd gescoord. Hierna volgde de Golden Point ronde, waarbij degene die als eerste een punt maakt de wedstrijd wint. Na een spannende pot maakte Kayden net iets eerder een punt en werd 1e. En een verdiende 2e plaats voor Myrthe.

Al met al mogen we als spelers, trainers, coaches en ouders zeer trots zijn aangezien we 10x Goud, 6x Zilver en 1x Brons binnen hebben gehaald. Een topprestatie!!

Op naar de Holland Cup!!!!