Search

ITF Women Committee Taekwon-Do IN NAE DO KWAN

Zaterdag 30 oktober werd er een master class gegeven georganiseerd door de Women’s Committee  van ITF.

Tijdens de cursus waren rond de 260 deelnemers aanwezig van bijna alle continenten. Na de opening van de Women’s Commitee door Grand Master Weiler en Grand Master Marano, werd de eerste tul: Yul-Gok behandeld. Deze werd eerst mooi voorgedaan. Daarna werd deze stap voor stap uitgevoerd met correcties van GM Marano in het Spaans. Tegelijkertijd werden de correcties vertaald naar het Engels.  Het doel van het bespreken van de Yul-Gok was om deze ‘basic pattern’ te gebruiken voor het standaardiseren van technieken over de wereld. Na de verbeteringen van GM Weiler werden vragen beantwoord die van te voren waren opgestuurd. Zoals; “Wat is het doel van de eerste beweging?” en “waarom kom ik niet uit op mijn begin positie?”.

Na de Yul-Gok werd de Choong-Moo op dezelfde manier behandeld. Naomi uit Paraguay deed de Tul mooi voor en GM Marano had wat correcties die ze meteen moest uitvoeren. Daarna werden de opgestuurde vragen behandeld.

Ge-Beak werd door Sabum Andrea uit België strak voor gedaan. Daarna werd het weer stap voor stap behandeld met correcties van GM Weiler. Als laatste werden er weer vragen beantwoord.

Alle vragen waren uitgebreid behandeld door GM Marano en vertaald naar het Engels. Na tweeëneenhalf uur was de master class voorbij. Al met al, een leerzame master class met veel bevestigingen over de uitvoering van bewegingen.

Groetjes,

Boosabum Winnie