Search

OITS opleiding Taekwon-Do IN NAE DO KWAN

O-ITS staat voor ondersteuner ITF Taekwon-Do Sportleider. Deze cursus is ontwikkeld is door ITF Nederland, maar mag gegeven worden door Saseong James. Dit is nu de tweede keer.

Door het aanbieden van de O-ITS-cursus kunnen wij samen met ITF Nederland, verder groeien op het gebied van methodiek, pedagogiek en didactiek. Het uiteindelijke doel is om leden te kunnen garanderen dat bij ons zowel fysiek als mentaal, onder een veilige sfeer kan worden genoten van onze sport.
In 2012 is ITF Nederland gestart met het opzetten van een NOC*NSF erkende opleidingsstructuur. Sindsdien zijn er drie opleidingsniveaus ontwikkeld:
• O-ITS | Opleiding tot Ondersteuner I.T.F. Taekwon-Do Sportleider (verplicht vanaf 1e dan)
• A-ITS | Opleiding tot Assistent I.T.F. Taekwon-Do Sportleider
• Z-ITS | Opleiding tot Zelfstandig I.T.F. Taekwon-Do Sportleider De O-ITS-cursus is gericht op het opleiden van leden om te kunnen ondersteunen bij het geven van lessen. Per 1 januari 2019 is deze cursus ook een vereiste van ITF Nederland voor het afleggen van een 1e dan examen. 

Met het behalen van 1e dan komt de titel “Boosabum”, oftewel assistent-leraar, en daarom wordt er van je verwacht dat je minimaal kan ondersteunen bij het geven van lessen. 

Acht deelnemers waren en een lid van Evolutions Sports (Sabum Steve en Vivian).
De cursus duurde ruim 5 uur. Theorie over de O-ITS, de club en daarna nog een praktijkgedeelte, waarbij de deelnemers een warming-up moesten geven in , allemaal vanuit het SMART principe. Hierna afsluitende theorie toets. Tijdens de evaluatie heeft een ieder aangegeven veel geleerd te hebben en ook metname over de club.