Search

Workshop Athletic Skills Model Taekwon-Do IN NAE DO KWAN


Onze club doet veel aan eigen ontwikkeling van ons kader en zo hebben dus Sabum Randy, Boosabum Audrey en Saseong James op 8 sept een workshop ASM gevolgd.

Hier werd op theoretische en praktische wijze uitleg gegeven en werden wij meegenomen in de denkwijze van ASM, waarbij de meerwaarde en mogelijkheden binnen de sport worden uitgelicht. Veel clubs ( Ajax, PSV) én de KNVB (Rene Wormhoudt (nu kracht en conditietrainer bij het Nederlands elftal) werken inmiddels vanuit dit model. Saseong James volgde Ajax al toen ze aerobic toevoegden bij hun training.

ASM zorgt voor een optimale motorische ontwikkeling, wat uiteindelijk prestatieverbetering en blessurepreventie in de eigen sport op zal leveren.Het brein en het lichaam zijn een en worden wederzijds geprikkeld , zie maar de afleveringen van Erik Scherder.

Iedereen binnen onze sport kent wel de meerwaarde van topvoetballer Zlatan Ibrahimovic en Taekwon-Do.https://www.youtube.com/watch?v=neGsd8RI77M.

Maar ballet training tov de sport van tennisser Roger Federer.


Het heeft dus te maken met op vroege leeftijd in aanraking komen met balanceren en vallen, stoeien en vechten, gaan en lopen, springen en landen, rollen, duikelen en draaien, gooien, vangen, slaan en mikken, trappen, schieten en mikken, klimmen en klauteren, zwaaien en slingeren, bewegen op- en maken van muziek.

Natuurlijk doen wij al veel van deze beweegvormen metname tijdens de warming up maar het principe van ASM toepassen binnen de Taekwon-Do sport dat is nog een hele uitdaging. In het praktische gedeelte werd duidelijk hoe wij deze moeten toepassen waarbij verschillende werkvormen aan te pas kwamen en centraal stond timing.
Aan ons om nu binnen de club aan de gang te gaan hiermee.