Search

Online International Sports Psychology Workshop ITF

Afgelopen zondag was de eerste Online International Sports Psychology Workshop, georganiseerd door onze International Taekwon-Do Federation. Van onze club waren Sabum Randy, Boosabum Kayden en ikzelf hierbij aanwezig.Met ongeveer 60 deelnemers was het een relatief kleine groep. Best bijzonder gezien hoe belangrijk het mentale aspect, ook in onze sport, namelijk is.

Na een korte opening door de voorzitter, Grandmaster Weiler, startte dit seminar die werd gegeven door Prof. Dr. Janel Gauthier (6e Dan) en Sabum Leonardo Oros Duek (6e Dan). Op inspirerende wijze werden wij meegenomen in de psychologische en mentale aspecten die ook in onze sport een cruciale rol spelen. Achtergrondinformatie over de ontwikkeling van de sportpsychologie de afgelopen decennia, inspirerende praktijkvoorbeelden over de grote positieve impact van een juiste mindset en tips en trucs hoe wij deze mindset van wedstrijdsporters, leerlingen, maar ook onszelf op een juiste wijze kunnen trainen. Het wordt vaak benoemd in de sport, maar ook hier kwam weer naar voren dat niet alleen talent, maar vooral ook mentaal in topconditie zijn essentieel is om succesvol te kunnen zijn als (wedstrijd-) sporter. Parallellen met de Do van onze sport waren ook hier zichtbaar. 
Voor mijzelf neem ik mee terug naar de dojang dat aandacht besteden aan het trainen van je mind niet alleen zal leiden tot succes in de sport (op welk niveau dan ook), maar ook positieve invloed zal hebben in zowel werk, studie als privé. Dit geeft des te meer het belang aan van tijdens onze trainingen naast alle technische aspecten ook zeker voldoende tijd en ruimte in te bouwen om te werken aan een juiste mindset.
Ik kijk uit naar een hopelijk vervolg op deze workshop en kan deze iedereen, maar zeker onze wedstrijdsporters, leraren en coaches, van harte aanbevelen.
Taekwon!
Jeroen Heus

Kan een afbeelding zijn van 2 mensen