Search

Online LTC Taekwon-Do IN NAE NA DO KWAN

Het eerste O-LTC waar Boosabum Jonathan bij was bracht vooral veel nieuwe gezichten met zich mee voor hem. Sabum Mohamed, Randy, Jeroen , Silke Kenya en Saseong waren aanwezig. Er waren drie break out sessies waarbij elke keer een andere leraar een tul behandelde. Veel nieuwe 1e dan-houders bij de breakout sessies via Zoom, herhaling van de 10e, 11e, en 12e tuls met alle 1e dan-graad houders. Sommige delen waren wat weggezakt, met name Kwang-gae, maar stap voor stap de tuls doorgelopen en dan komt er vanzelf weer van alles terug. Lastige technieken en overstappen geoefend hoewel het wel lastig bleek om 17-18 mensen op minutieuze details aanwijzingen te geven in zo’n groep.

Ook waren er nog twee presentaties, een over Theorie van kracht, de harde-zachte delen van het lichaam en hoe we onze aanvalswapens moeten gebruiken en onderhouden. Dit was meer een herhaling van wat we natuurlijk ook al van saseong en de sabums leren. Daarnaast was er ook nog een presentatie over de achtergronden van de tuls. Dit is iets waar ik zelf niet zo ingedoken ben, maar wat wel interessant was om te horen.

Al met al een goede 3 uur training en het weerzien van oude gezichten, nieuwe gezichten, en samen bezig zijn met Taekwon-Do.