Search

AETF EUROPEAN OPEN E-TOURNAMENT 2021 25 april 2021

AETF EUROPEAN OPEN E-TOURNAMENT 2021

Van 25 april tot en met 5 mei werd het grote evenement de European Open online E-Tournement gehouden. Dit is een groot online ITF Taekwon-Do toernooi waarbij je online meedoet met de onderdelen tuls, teamtuls of pre-arranged sparring.

Het toernooi werd geleid door onder andere onze eigen Saseong James ( AETF T&U Committee) met zijn team van vijftig top scheidsrechters, van New Zeeland tot Argentinie.

Er deden bijna 1000 deelnemers mee, wat inhield dat er meer dan 4000 video’s moesten worden gemaakt. Deze moesten dan eerst goedgekeurd worden door de T&U Comittee en daarna beoordeeld worden door de scheidsrechters uit heel de wereld. Doordat je natuurlijk met tijdsverschillen te maken hebt, was dit een enorme klus. Wanneer het hier middag is, is het ergens anders natuurlijk nacht en dus moest iedereen goed op elkaar inspelen.

Uiteindelijk is alles goed gegaan met hier en daar wat tegenslagen. Maar dat zijn dan ook weer mooie leermomenten voor de toekomst. Van onze club deden mee:

Onze selectieleden van het Nederlands Team, Boosabum Kayden Lingers, Fleur Faasen en Myrthe van de Veer.Van de lagere banders deden mee, Deena Feley, Silke Heus, Kenya Lingers, Maddox van Santen, Lucas Slager en Ilias Karatzia.

Nadat de video’s werden opgenomen door Sabum Randy moesten alle 40 filmpjes bewerkt en geupload worden naar het systeem. Dit koste erg veel tijd en daar gingen heel wat filmdagen aan vooraf. Na goedkeuring was het wachten op de uitslagen. We kregen al direct met wat vervelends te maken. Een video van Kayden was niet volgens de gevraagde eisen en werd hij helaas gediskwalificeerd. Dit was een harde les voor niet alleen Kayden , maar ook voor Sabum Randy en Saseong James, dat we volgende keer nog strenger op alles letten.

De 2e tegenslag voor onze club was dat Lucas corona had opgelopen en dus ook niet meer in staat was om de video’s te maken. 

Nu de beoordelingen van de scheidsrechters waren begonnen was het letterlijk 24u per dag elke keer kijken of de uitslag van de rondes er waren. Na 3 spannende dagen waren de uitslagen als volgt:

Ilias:1e ronde uitgeschakeld door Schotland. Hij liep zijn tul sterk, maar technisch was het nog niet helemaal zoals het moet. Maar hij weet nu waaraan hij moet werken en we gaan op naar het volgende toernooi.

Silke: 1e ronde onbegrijpelijk uitgeschakeld door Duitsland. Silke heeft wekenlang hard getraind en dat was zeker te zien. Haar kracht is met sprongen vooruit gegaan en technisch gaat ze ook enorm de goede kant op. Hopelijk volgende keer wat meer geluk, want aan het trainen heeft het zeker niet gelegen.

Kenya: Wint de 1ste en 2e ronde sterk en overtuigend van Japan en Engeland, maar in de 3e ronde verliest ze helaas van Finland. Kenya kampt met een vervelende blessure, dus het was al heel knap dat ze zo ver gekomen was. Als ze weer blessurevrij is gaat ze zeker in de prijzen belanden.

Deena: Na een hele lange tijd weg te zijn geweest naar turnen is ze gelukkig weer terug bij ons en heeft ze erg hard gewerkt om het niveau van het wedstrijdteam weer op te pakken. En dat was te zien want ze versloeg Italië en Hongarije met gemak. Helaas verloor ze in de 3e ronde van een sterke Poolse die uiteindelijk ook de kampioen is geworden. Maar dit is een sterk begin van haar 1ste toernooi.

Myrthe: Myrthe traint ook hard voor haar tuls en dat is ook zeker te zien. Terwijl ze vroeger niet zo van de tuls hield, vindt ze het nu steeds leuker en ze wordt er ook echt goed in. Haar 1ste ronde won ze dan ook overtuigd met een 5-0 uitslag. Haar 2e ronde verloor ze helaas van een Noorse. Maar dit belooft heel wat voor de komende WK en EK dit jaar.

Fleur: Fleur had de meeste rondes en dus ook de meeste video’s die ze moest maken. Tevens had ze de pech dat ze oorbellen droeg (wat ze normaal niet heeft, maar die waren net nieuw) Dus toen we daarachter kwamen moesten alle video’s weer opnieuw. EN dat kost energie en doorzettingsvermogen. Ze won haar 1ste, 2e en 3e ronde overtuigd van 3 Noorse dames. In de 4e ronde trof ze een oudere meid van het nationale team van Duitsland. De vermoeidheid was te zien bij Fleur en haar standen werden minder scherp, daardoor verloor ze helaas de partij.

Maar ook voor haar een hele goede voorbereiding voor het komende EK en WK verder dit jaar.

Maddox: Als laatste Maddox. Maddox had iets minder getraind de laatste tijd, maar het mooie van Maddox is, dat wanneer je wat verbeterd bij hem, past hij het meestal direct toe. En dat zag je bij de video’s. Elke ronde zag er steeds sterker en sterker uit. Hij versloeg sterk overtuigend de landen Hongarije, Schotland en Finland met een geweldige uitslag van 5-0. In de finale trof hij een sterke tegenstander uit Italië aan en ja hoor, deze won hij ook met een uitslag van 3-2. Onze eerste kampioen van een toernooi sinds de Corona is een feit.

We zijn zeer trots op hem, maar ook zeker op de andere deelnemers die alles gegeven hebben om weer in het wedstrijdritme te komen.

Laat het volgende toernooi maar weer komen: ITF ONLINE WORLD TAEKWON-DO CHAMPIONSHIP 2021 https://www.sportdata.org/taekwondo_itf/set-online/veranstaltung_info_main.php?active_menu=calendar&vernr=261#a_eventhead

cOLLAGE.jpg