Search

Clinic Voetbalvereniging VV de Meern en De Wilde Wingerd in Bloemstede

Afgelopen vrijdag 23 april 2012 hebben wij verschillende workshops gegeven op de sportdag van basisschool Wilde Wingerd in Maarssen. Alles kon buiten plaatsvinden en het leuke is dat Sabum Randy altijd wel een leerling die al lid is tegen komt nu Sanne

Zaterdag jl. kwam voetbalvereniging VV de Meern bij onze nieuwe locatie van Maarssen langs om een Taekwon-Do clinic te volgen.

Het team bestaande uit 14 jongens, waaronder ons eigen lid Noah Vecht, kwam in hun voetbal outfit en leerden in een pittig uur, de 5 tenets van Taekwon-Do en hoe je deze kan toepassen tijdens onze training, maar ook hoe je ze in hun voetbaltrainingen en wedstrijden kunnen gebruiken.

Tenet 1, hoffelijkheid, werd besproken en het verschil werd laten zien, van hoe het bij een voetbalclub gaat en hoe het bij ons gaat. Vervolgens werd er een integriteitsspel (tenet 2) gedaan waarbij de verliezer moest opdrukken. Daarnaast werden ze conditioneel op de proef gesteld en lieten ze allen zien dat ze doorzettingsvermogen (Tenet 3) zeker bezitten.Met diverse trap en stoot oefeningen op hoge snelheid werd hun zelfbeheersing (tenet 4) getest.Ook Tenet 5, onbedwingbare geest kwam aan bod en leerden ze stevig staan en hun angst aan de kant te zetten, of het nou bij een training is of in een wedstrijd.Na een uur bikkelen en verdedigen was het voorbij en werd er nog een groepsfoto gemaakt met het