Search

Zoom IUC , internationale scheidsrechters opleiding 17-18 april

Afgelopen weekend hebben Saseong James, Sabum Randy, Boosabum audrey en Jeroen meegedaan aan de IUC. Het was een online cursus gegeven door de scheidrechterscommissie van onze ITF .Master Abelardo Benzaquén 8th Degree Chairman GM Rubén Suárez 9th Degree Master Gordon Wallace 8th Degree Master Kurt Ottesen 8th Degree, Miss Saija Aalto 6th Degree Mr Petros Mikaelian 5th Degree and Gm Marano, Kim Lan Ung Technical committee. Deze commissie werkt samen met Tournament -(Master Coos) and IT Committee (Master Vones).

Aan de cursus deden 450 deelnemers mee van over de hele wereld.  De cursus was verdeelt over 2 dagen van 4 uur per dag, met een toets ( 70 vragen) als afsluiting die je binnen 48 moet inleveren. Van de toets moet je minimaal 60% goed hebben om te kunnen slagen voor de cursus. Aanbod kwamen alle onderdelen hoe te beoordelen op wereldniveau.

Ondanks dat het online was werd alles goed en duidelijk uitgelegd door middel van videopresentaties. Zo waren er mooie videovoorbeelden in elkaar gezet van hoe het wel moet en hoe het vooral ook niet moet. Voor elk onderdeel werd ruim de tijd voor genomen om het zo duidelijk mogelijk uit te leggen. Zoals hoe te scoren, hoe de opstelling moet zijn van de deelnemers en scheidsrechters, waarschuwingen herkennen en geven. Het belang van naast de regels kennen en deze in een split second toepassen werkt benadrukt dat aangezien de deelnemers ook hard trainen de scheidsrechters lichamelijk en mentaal ook top fit moeten zijn. Vanaf de eerste tot aan de laatste wedstrijd. Naast deze Engelstalige IUC was er een Spaanse en straks een Russische IUC, het scheidsrechtersvak wordt steeds meer internationaal gewaardeerd en is het de taak van de Scheidsrechterscommissie ITF en AETF om de beste uit te zoeken.

Onze eigen Saseong James werd ook genoemd en bedankt als voorbeeld in de scheidsrechterswereld, hij behoort immers ook bij de wereldtoppers. Kortom een mooie cursus, wij zijn weer up to date en zeker een aanrader voor onze volgende generatie scheidrechters to be.

Op naar het volgende online evenement AETF tournament waar onze club ook aan mee gaat doen.

https://www.sportdata.org/taekwondo_itf/set-online/veranstaltung_info_main.php?active_menu=calendar&vernr=250#a_eventhead