Search

Opname Skoda en Taekwon-Do IN NAE DO KWAN

Wij zijn als club door een reclame bureau gevraagd, om mee te werken met de nieuwe reclame van Skoda auto’s. Eerst was de groep ITF Harmony geselecteerd maar nav de andere zeven groepen die ook meedoen hadden ze liever een andere leeftijdscategorie.De totale reclame Sokda zal 43 sec duren waarbij ze het weekend, family gevoel proberen te belichten, die lekaar door dik( dikke plank) en door dun (dunne plank) steunen.

Groepen die ook meedoen: koud water zwemmen, potten bakken, MTB, voetballers, fanfare, paardrijden ,darten en wij Taekwon-Do IN NAE DO KWAN. Elke shoot per groep duurt 3,5uur en het is natuurlijk nog afwachten bij de montage of wij überhaupt te zien zijn en hoeveel secondes.
Om binnen op te kunnen nemen moest iedereen eerst een negatieve PCR test (met certificaat) aantonen. Aan mij was de taak om leden te zoeken tussen de 25-35 jaar die op een doordeweekse dag kunnen/wilden en natuurlijk mooie technieken kunnen showen als acteur. Sabum Randy, Boosabum Ikrame, Winnie, Jonathan en Tim de acteurs. Boosabum Liesbeth, Joey, Petra, Nadia en Saseong waren de figuranten op de achtergrond, want die hadden ze ook nodig.
Zoals het bij filmopnames altijd gaat, verandert er veel qua dag en dagdeel maar om beslagen ten ijs te komen hebben wij met de groep acteurs twee keer getraind en verschillende scènes doorgenomen die ze konden opnemen. Warming up, schoppend dynamische in tweetallen, kussen training , gezamenlijke tul , breektesten, power en vliegend , sparring en hosin Sul 
Alles was uitstekend verzorgt vanaf de bewegwijzering in het Sciene Park Amsterdam, uitgebreide lunch, make up die ons opwachten, drinken tot en met de looplijnen.De productie maatschappij nam echt alles mee vanaf een schoenenrek tot en met een vloerkleed, technici die de belichting dimmen etc.Mooie bijkomstigheid is dat de cameravrouw Myrthe Mosterman de Gouden Kalf 2020 had gewonnen en wij mochten voor haar camera staan.Bij zo’n productie zijn wel meer dan tien personen betrokken, in de zaal tot en met de regie ruimte en dat alleen voor ons.
In eerste instantie wilde een van de twee regisseurs dat wij een gewone les zouden geven vanaf opkomst tot en met af groeten na de les.Maar doordat wij verschillende scenes hadden voorbereid vonden ze dat een beter idee. Aangezien ze niet veel van Taekwon-Do afwisten moeten verschillende scènes vaker gedaan worden ( camera hoek)zoals het opkomen, groeten handen ,geven (tenets) en merkten Boosabum Jonathan en Tim dat acteren ook een vak is en Sabum Randy en Winnie wat echte make up op hun gezicht is.
Al met al een mooie belevenis en wij hebben weer genoten om als vanouds lekker samen te kunnen trainen elkaar weer te spreken in een dojang, handen te kunnen schudden aangezien wij in onze eigenbubbel zaten en het handen schudden zelfs nadrukkelijk gefilmd werd (buigen en handen schudden).