Search

ITF NEDERLAND ONLINE SEMINAR 7 FEB. 2021

Onze landelijke bond ITF Nederland heeft een heel mooi seminar georganiseerd met Master Willy v/d Mortel  Sabum Stephen Tapilatu en als special guest Master Hutton uit Schotland. Ruim 255 deelnemers met oa GM Bos uit Italië als gast.

Taekwon-Do IN NAE DO KWAN was met 40 leden heel goed vertegenwoordigt , onze wedstrijdteam die op die dag zelf zou trainen was aanwezig vele kaderleden tot aan overige leden.

Sabum Stephen behandelde verschillende stap en aanvalt mogelijkheden in sparring . Sahyun Willy tegenovergestelde technieken in een vierhoekstraining. Heel handig in deze tijd met weinig ruimte om nog effectief te trainen. Sahyun Hutton, zijn stokpaardje “Fit for purpose”.Taekwon-Do is van nature een martiale arts sport en daar moet dus ook de focus op gericht zijn. Hoog kunnen trappen is mooi maar op straat niet effectief. TKD als Sport ; bv het sparren kan qua lichamelijk en geestelijke training minder zijn omdat bij de uitvoering tov de tuls waarbij alle technieken op de juiste wijze uitgevoerde moeten worden zowel links als rechts wat ontzettend veel training vergt. Bij sparring kiest met toch altijd de aanvals en verdedigingstechnieken die persoonlijk goed uitvoerbaar zijn om kampioen te worden.